| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 23 de setembre de 2021


divendres, 6 de juny de 2008
>

Un xef crea un cafè amb llet sòlid per sucar en un «croissant» líquid

Francesc Ferrero i l'inventor Pep Torres no descarten comercialitzar el producte

J. TORRENTS. L'Hospitalet de Llobregat
Un croissant el podem definir com una popular pasta amb forma de lluna en quart creixent. I un cafè amb llet, el seu complement habitual en milers d'esmorzars, sol ser la clàssica combinació dels dos líquids que li donen nom. El xef Francesc Ferrero i el director de la fira d'idees i invents Attic de Vilanova i la Geltrú, Pep Torres, han capgirat la història i han creat un cafè amb llet sòlid que es pot sucar en un croissant líquid. Torres no descarta la possibilitat de comercialitzar el producte.


+ Pep Torres i Francesc Ferrero, ahir, oferint el seu particular cafè amb llet i croissant. Foto: J.T.

L'inquiet inventor Pep Torres no para de fer bullir idees noves. Arran de la seva designació com a director de la fira Attic d'aquest any, explica des del seu estudi de l'Hospitalet: «Buscàvem una idea original per donar la benvinguda als inventors i participants.» Tot esmorzant, se li va ocórrer la idea de fer «un esmorzar invers», per la qual cosa es va posar en contacte amb el restaurador Francesc Ferrero –xef del Club Gastronòmic del Garraf– per tirar-ho endavant. Torres hi afegeix que és una oferta perfecta, ja que és original i «no et quedes amb gana», a més de reiterar que «el gust i la sensació són els mateixos que quan menges un cafè i un croissant tradicionals». En plena època de batalles dialèctiques entre els partidaris de la cuina tradicional i els de la de creació, amb deconstruccions incloses, Torres apunta que el producte està elaborat amb elements naturals al cent per cent i no descarta que l'arribin a comercialitzar si algú hi mostra interès. En aquest sentit, Torres va dir: «Si el Trivial va començar com un joc particular entre dos periodistes, qui sap què ens espera.»

Ferrero detalla que per elaborar l'innovador esmorzar cal batre la part mantegosa del croissant i afegir-hi una escuma de la part cruixent, a més d'un xarop caramel·litzat. El croissant, finalment, se serveix en una copa de Martini. El cafè, en canvi, s'elabora com un pa de pessic fornejat, en el qual s'introdueixen uns glaçons de llet que acaben convertint-se en un farcit líquid. Ferrero hi afegeix que el cost econòmic «és el mateix, ja que la matèria primera no canvia».

L'Attic de Vilanova i la Geltrú –una fira que abans es deia Galàctica– espera atraure entre el 26 i el 29 de juny una cinquantena d'inventors. Torres diu que ha de ser «una gran celebració de la creativitat». NOTÍCIES RELACIONADES

>Llençols afrodisíacs

>Croissant líquid; cafè amb llet sòlid.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.