| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de setembre de 2023


dijous, 5 de juny de 2008
>

L'Institut d'Estudis Vallencs es retira de l'organització de la Nit de Premis de Valls

Sorpresos per «l'actitud irrespectuosa» de l'alcaldessa

A. ESTALLO. Valls
La Nit de Premis de Valls, que aquest any ha celebrat la vint-i-cinquena edició, es queda sense un dels seus organitzadors. Després de la cerimònia convulsa que es va viure dissabte passat, l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) va anunciar ahir, en una roda de premsa, que es retira «tant de l'organització com de la participació en la Nit de Premis de Valls».


+ La comissió permanent durant la roda de premsa d'ahir. Foto: A.E.
La comissió permanent de l'IEV insistia ahir que la Nit de Premis de Valls l'organitzen quatre entitats més: el setmanari El Pati, la Fundació Ciutat de Valls, la Cambra de Comerç i l'Ajuntament de Valls, i lamentava que «se li demanin comptes sobre uns actes dels quals no té cap mena de responsabilitat». Les declaracions feien referència a la intervenció en la Nit de Premis d'una representant de l'Assemblea de Joves de Valls, entitat a la qual el consell comarcal havia retirat el premi que, paradoxalment, ell mateix li havia atorgat. Els que, finament, van merèixer el guardó van voler compartir-lo amb els que havien descartat. «Opinem que no és responsabilitat nostra i encara menys del nostre president que un premiat sense avisar prèviament els coordinadors de l'acte vulgui compartir el seu premi i l'estrada amb una altra persona, entitat o col·lectiu. I en tot cas, la llibertat d'expressió és un dret fonamental reconegut des de fa molts anys a l'actual ordenament jurídic», van dir els representants de l'IEV. La cerimònia va viure moments de màxima tensió quan l'alcaldessa de Valls i el president de l'IEV es van encarar. Ahir la comissió de l'IEV hi feia referència: «El que sí que ens va sorprendre va ser l'actitud de la màxima autoritat municipal acusant, de manera exaltada i irrespectuosa, el president de l'IEV de ser responsable d'aquesta situació fora de guió, demanant explicacions de per què aquesta persona parlava i anunciant que abandonava la seva participació.» Tot i que s'especulava amb la dimissió del president de l'IEV, Xavier Salat, que sí que ha deixat de ser patró de la Fundació de Valls, l'IEV ha resolt que «l'entitat li dóna tot el seu suport i renova la seva confiança en ell».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Crisi: Ajuntament-IEV

>L'Institut d'Estudis Vallencs deixarà de participar en la Nit de Premis de Valls

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.