| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de març de 2024


dijous, 5 de juny de 2008
>

L'atropellament d'una ciclista entela la Setmana de la BiciROSA DÍAZ. Barcelona

L'atropellament d'una ciclista membre de l'associació Amics de la Bici ha entelat la Setmana de la Bicicleta, que té lloc aquests dies. L'accident va tenir lloc dimarts al matí, a la cantonada dels carrers Consell de Cent i Bruc. La ciclista, que precisament participava molt activament en l'organització dels actes que la seva entitat tenia programats per aquests dies, circulava per aquesta cruïlla quan un camió que girava la va envestir i li va provocar greus ferides i trencament de nombrosos ossos. De fet, la ciclista va passar dimarts quinze hores d'intervencions quirúrgiques, i ahir encara era a la unitat de cures intensives en estat greu.

L'associació Amics de la Bici, molt afectada per la gravetat de l'accident, va decidir ahir suspendre totes les activitats de la campanya En bici, fes-te veure , que eren la seva contribució a la Setmana de la Bicicleta.MANIFESTACIÓ DE PROTESTA
Amb tot, l'entitat va decidir ahir mantenir la seva participació en la trobada ciclonudista de dissabte –que començarà a les sis de la tarda a la plaça Universitat–, però donaran a aquesta activitat el to reivindicatiu que mai ha volgut perdre. Un portaveu d'Amics de la Bici, Albert Garcia, va recordar ahir: «Els ciclistes estem despullats davant del trànsit en termes de seguretat i aquest és el missatge de la trobada ciclonudista, malgrat que darrerament tenia un to més lúdic.» La convocatòria, per tant, es convertirà en una manifestació de protesta en favor de la seguretat i per denunciar la manca de respecte als ciclistes. «Els participants podran triar si es despullen o no», va aclarir Garcia. De fet, la cruïlla de Consell de Cent on va tenir lloc l'accident, a la qual es dirigirà la marxa després de passar per l'estand de la Setmana de la Bicicleta, és una més de les moltes en les quals els ciclistes, malgrat circular pel seu carril, estan totalment desprotegits quan hi ha vehicles que volen girar, perquè sovint els conductors no els respecten el pas. Fa unes setmanes l'Ajuntament de Barcelona va admetre aquesta situació i va anunciar alguns canvis en el disseny d'aquestes cruïlles per millorar la seguretat dels ciclistes.

PREMI AL BICING
L'Ajuntament de Barcelona va rebre ahir el premi atorgat pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat per la implantació del Bicing. D'altra banda, el grup d'ERC a l'Ajuntament va demanar ahir explicacions al govern sobre les reiterades fallades del sistema, va qüestionar la qualitat del servei i va proposar que es canviï d'empresa concessionària.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.