| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 d'agost de 2018


dimarts, 3 de juny de 2008
>

Entra en funcionament el parc eòlic Les Forques I, a Forès i Passanant, el primer de Gamesa a CatalunyaN.R.. Passanant i BelltallForès

Les Forques I és el segon parc eòlic operatiu a la Conca de Barberà després del que fa prop de mig any es va inaugurar a la Serra del Tallat –entre Belltall i Vallbona de les Monges, i que consta de 33 molins–. La instal·lació de Les Forques I comprèn els termes de Passanant i Forès, on s'han instal·lat 4 i 11 aerogeneradors respectivament d'una altura de 80 metres cadascun. Amb una potència de 30 MW (2.000 kW per unitat), els molins, que abastaran una població aproximada de 100.000 habitants, han estat en període de prova els últims tres mesos, i la setmana passada ja van entrar definitivament en funcionament.

Aquest és el primer parc eòlic que l'empresa Gamesa posa en marxa a Catalunya i hi ha invertit prop de 37 milions d'euros. Però a la comarca també hi promou sis parcs més: Les Forques II, amb la instal·lació de sis aerogeneradors a Passanant; els de Conesa I i II, on s'ha generat una certa oposició veïnal i on van quinze i setze molins; el de Montargull i l'ampliació d'aquest, amb vint-i-dos aerogeneradors, i el de Savallà del Comtat, amb quinze més. Acciona Energía, per contra, també promou la instal·lació de tres parcs eòlics més: Vilobí I i II i el del Pla del Tossalet. A banda d'això, també hi ha propostes per crear instal·lacions eòliques a Sarral, Pontils, Rocafort de Queralt i Santa Coloma de Queralt.

Amb la nova normativa sobre l'energia eòlica que ha d'aprovar el govern català, des de la comarca s'espera que es freni la proliferació de parcs. De fet, s'hauria d'establir un límit de 250 aerogeneradors i una potència màxima de 500 MW, segons ha advertit altres vegades el president del Consell Comarcal, David Rovira. Els municipis temen que les administracions locals perdin el dret a decidir.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.