| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 22 d'agost de 2019


dimarts, 3 de juny de 2008
>

Maresme. Pugna entre els pobles de l'Alt Maresme per aconseguir un hospital de proximitat

Palafolls, Tordera i Pineda de Mar reclamen ser-ne la seu que descongestionaria el centre de Calella

TERESA MÁRQUEZ. Mataró
Palafolls, Tordera i Pineda s'han ofert a ser la seu d'un hospital de proximitat que donés servei a la part nord de la comarca. Es tracta d'un equipament orientat a tractar els casos que no necessiten llargues estades i que serviria per descongestionar l'hospital comarcal de Calella. Els tres municipis es consideren idonis per acollir les noves instal·lacions i veuen propici el moment ara que la Generalitat ha aprovat el mapa sanitari de Catalunya que preveu, entre d'altres, les noves infraestructures fins al 2015. Inicialment, l'hospital de proximitat no hauria d'afectar la construcció d'un nou centre hospitalari comarcal a Calella.


+ Diferents municipis de l'Alt Maresme demanen un hospital de proximitat. / Foto: A. ESTALLO

Tothom vol un hospital a prop de casa. Aquesta és la lectura que es desprèn de l'interès mostrat per diferents municipis de l'Alt Maresme per aconseguir un hospital de proximitat que doni servei a Malgrat, Palafolls, Santa Susanna, Tordera i Pineda de Mar. Aquest centre oferiria cures i intervencions que no necessitin hospitalització, i estaria llest d'aquí a uns cinc anys, aproximadament. Fa poc més d'un any, Palafolls va temptejar amb el Departament de Salut, la possibilitat de construir l'equipament. «Fins i tot ja els havíem proposat dos terrenys, un a la zona nord del poble i l'altre entre el cementiri i la zona urbana», assenyala l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), que hi afegeix: «Després d'aquells primers contactes no en vam saber res més, tot i que encara hi estem interessats.»

Tordera assegura que fa un any i mig que va fer arribar a Marina Geli la seva proposta d'hospital de proximitat. «Ens trobem a cavall de les dues comarques i podríem descongestionar les urgències tant de l'hospital de Calella com del de Blanes», assenyala l'alcalde, Joan Carles Garcia (CiU). Per la seva banda, l'alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy (PSC), admetia que tot i no haver fet la petició formal al departament «a l'entrada de Malgrat, al pla de Pineda, hi ha un espai idoni per a l'equipament i el nostre municipi es troba al mig de la zona a cobrir».

Finalment, des de Pineda de Mar, l'alcalde, Xavier Amor (PSC), assenyalava que la millora dels serveis sanitaris «és prioritari» i, en aquest sentit a principis del mandat es va fer saber a la Generalitat «el desig d'introduir millores en els caps i de disposar de qualsevol altre centre de salut complementari». NOTÍCIES RELACIONADES

>Maresme. La defensa d'un nou hospital per a Calella

>Maresme. A proposta de CiU

>L'hospital de proximitat té moltes ofertes a l'Alt Maresme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.