| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dimarts, 3 de juny de 2008
>

Penedès. L'ACA rebutja les al·legacions i dóna llum verd al pont sobre la desembocadura del Foix a Cubelles

L'oposició es mostra sorpresa per l'anunci i assegura no tenir-ne constància

ALBERT MERCADER. Cubelles
L'ACA va comunicar la setmana passada a l'Ajuntament de Cubelles que desestima les al·legacions contra el projecte del pont sobre la desembocadura del riu Foix, acció que dóna llum verd a l'ens local perquè comenci el procés d'adjudicació de les obres, segons va explicar ahir l'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero. L'oposició es va mostrar ahir sorpresa per l'anunci de l'alcaldessa i va assegurar que encara no ha rebut cap document sobre la resolució de les al·legacions.


+ Imatge d'arxiu de la manifestació que els opositors al projecte van fer el gener passat. Foto: C.M.

L'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va assegurar ahir que la notificació de l'ACA permetrà començar aquesta mateixa setmana el procés d'adjudicació del projecte que farà la mesa de contractació. Dijous la mesa farà el procés d'obertura de pliques i una proposta d'adjudicació que haurà d'aprovar el ple en la sessió vinent. Romero deia que el govern local (PSC, CiU i ERC) està «satisfet» per la resolució de l'ACA, però que «no hi ha hagut sorpresa perquè no s'hauria entès una decisió contraria al projecte que es va presentar», va destacar.

El projecte de creació del pont per sobre de la desembocadura del riu Foix preveu una estructura per als vianants i per al trànsit de vehicles a l'alçada dels carrers Pompeu Fabra i Lleida amb un pressupost d'execució d'1,6 milions d'euros, i permetrà solucionar «els problemes de mobilitat que hi ha en aquesta zona i unir els barris de la Mota de Sant Pere amb el passeig marítim», segons explica Romero. El projecte compta amb una partida de mig milió d'euros de subvencions d'anualitats anteriors del PUOSC, segons fonts municipals.

Tot i que les obres es podrien començar a l'estiu, el govern frenarà l'execució de la infraestructura fins passada la temporada de platges per no afectar-la, ni tampoc fer coincidir les obres amb les que es fan a l'alçada del carrer Onze de Setembre per fer diverses millores de la zona esportiva. El govern local confia que les obres del recinte esportiu acabin el mes de setembre, moment a partir del qual es començarien a fer les obres de construcció del pont.

Els grups municipals d'ICV, ICB, Entesa per Cubelles, el partit GI-19, el col·lectiu Fauna de Cubelles i una trentena de veïns a títol individual –que van presentar fa mesos al·legacions al projecte i van reclamar-ne el canvi de situació perquè consideraven que l'estructura tindria efecte ecològics a l'entorn de la desembocadura– van mostrar el cap de setmana passat la seva sorpresa per l'anunci de Romero, perquè no han rebut encara cap notificació oficial de l'ACA. La cap d'ICV a Cubelles, Mònica Miquel, va destacar que «hi podria haver una negligència administrativa en no comunicar la resolució als col·lectius que van presentar al·legacions». «Nosaltres volem creure el que diu l'alcaldessa.» «Tot i així, cal recordar que el passat 12 de novembre va dir que tenia aquests informes de l'ACA quan no era veritat», deia Miquel. La plataforma Volem el Pont per l'Onze de Setembre ha rebut fins ara unes 4.000 adhesions. A tot això, cal sumar-hi el contenciós administratiu admès a tràmit que ha interposat Ecologistes en Acció. NOTÍCIES RELACIONADES

>El govern de Cubelles té via lliure de l'ACA per fer el pont sobre el Foix al carrer Lleida

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.