| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


dilluns, 2 de juny de 2008
>

El Banc dels Aliments va repartir l'any passat 1.200 tones de menjar entre 119 entitats gironines

Van servir per atendre les necessitats de 15.322 persones

D.B.. Girona
Gairebé 1.200 tones i més de 15.300 persones ateses. Aquestes són les grans dades de la memòria del 2007 del Banc dels Aliments de les Comarques Gironines, que va ajudar unes 120 entitats benèfiques. El volum de menjar recollit representa un augment del 18% respecte de l'any anterior, i per a la campanya d'enguany un dels objectius primordials és augmentar la captació de recursos procedents del sector agroalimentari gironí. Les pastes i l'arròs són els aliments més repartits.


+ El magatzem del Banc dels Aliments, a Fornells. Foto: E. PICAS

El Banc dels Aliments aquest any fa dues dècades que va començar a funcionar a les comarques gironines. I la progressió d'aliments que gestiona va augmentant.

El 2006 va assumir el menjar que fins aleshores repartia la Creu Roja procedent de la Unió Europea, i això va multiplicar el volum d'aliments. Però el 2007 l'augment encara s'ha mantingut, i ha superat en un 18% el de l'any anterior.

El menjar serveix per atendre les bosses de pobresa que hi ha als pobles i ciutats de la demarcació, sigui a través de la transferència de la Unió Europea o d'excedents cedits per empreses. Aquestes últimes representen 337.213,53 quilos del total recaptat, i del programa europeu FEGA en van arribar 842.897 quilos. Precisament un dels objectius per a enguany és augmentar la captació de menjar procedent del sector gironí.

El menjar es va fer arribar a 119 entitats. Sobretot són entitats socials com ara Càritas Diocesana, patronats, consorcis i fundacions, però també hi ha força ajuntaments que aprofiten el servei per atendre veïns en situacions desafavorides. S'ha arribat a tot el territori gironí.

D'entre el menjar repartit, el més comú són l'arròs i les pastes, que representen el 28,18%, seguits de la fruita fresca (15%), els productes làctics (18%), la brioixeria (8,48%) i la fleca i rebosteria (6,27%). Altres productes han estat begudes, olis o llegums. NOTÍCIES RELACIONADES

>El Banc dels Aliments gironí va repartir 1.200 tones de menjar el 2007

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.