| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 30 de maig de 2023


dissabte, 31 de maig de 2008
>

Recordant Sebastià SalellasJOANJO BOSCH (*).
En aquests últims anys, en Sebastià era una d'aquelles persones que, volgués o no, em feien memòria i recordaven tot el treball fet durant uns anys en pro de les llibertats i els drets socials. De tant en tant, la seva aparició en els mitjans de comunicació em recordava l'home d'acció que jo havia estat i que havia necessitat de la seva ajuda quan en algun moment les meves idees em van posar en situacions delicades.

Va ser als noranta quan el moviment antimilitarista va agafar una veritable volada i, gràcies al llegat dels companys objectors, una sèrie de joves vàrem decidir fer un pas més i declarar-nos insubmisos al servei militar obligatori i a l'exèrcit. En Sebastià s'hi va implicar com en tantes altres causes, i la seva implicació va ser clau perquè molts joves gironins ens aventuréssim a desafiar un estament com és el militar, quan en aquells moments hi havia més de tres-cents joves empresonats en diferents presons de l'Estat. Ell ens va aportar la confiança i la protecció legal necessàries per emprendre una lluita d'aquestes característiques. Recordo el seu carismàtic aspecte, en què uns veien el perfil de Marx i altres vèiem el de Bakunin, però, més enllà, tots coincidíem a veure'l com l'home carismàtic, madur i culte en el qual confiaven per sortir de l'embolic.

Allà on es desenvolupava la nostra acció diària, en la majoria d'assemblees inevitablement sortia el tema: i en Salelles? Com estan els judicis? Ja s'ha pagat el que se li deu? Sempre més quedarem en deute amb ell, per la seva solidaritat i implicació en cada un dels nostres casos.

Després de la dolorosa notícia em quedo amb la seva generositat i complicitat d'empordanès, per l'estima que em consta que tenia pels companys llibertaris de l'Alt Empordà i en especial per en Josep Santaló (militant de la CNT-AIT, que malauradament també ens va deixar fa uns anys), amb qui va col·laborar en els inicis com a advocat, en la reconstrucció del sindicat i en les seves lluites. També em quedo amb les seves xerrades a l'Ateneu Llibertari de Figueres, La Maret de Salt, el Casal Popular de Banyoles, la seva assistència a les reunions i manifestacions de l'Assemblea Antimilitarista de Girona i, també, en la seva insubstituïble presència i fermesa en els judicis.

Company, que la terra et sigui lleu!

(*) Joanjo Bosch és cantant, insubmís ii exmembre del MOC i l'Assemblea

Antimilitarista de GironaAquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.