| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 24 de maig de 2024


dissabte, 31 de maig de 2008
>

Vallès. L'oposició de Viladecavalls acusa Homs de fer trampes legalsEMILI BELLA. Viladecavalls

Viladecavalls va viure dijous un ple municipal tempestuós farcit de retrets cap al govern de l'alcalde, Sebastià Homs (CiU-PVA). L'acusació que més van reiterar el PSC, ERC i ICV va ser que l'executiu local «incompleix la llei», «esquiva les regles del joc democràtic» i «fa trampes legals». Un dels moments de més bel·ligerància va arribar quan ICV va acusar el secretari de l'Ajuntament d'intervenir políticament al ple a favor del govern. «El que no m'agrada és haver de discutir de política amb el secretari», va dir el regidor ecosocialista Carlos Rodríguez. Tant l'alcalde com el secretari ho van negar rotundament. Discutien sobre la convocatòria de comissions informatives quan el secretari va aclarir com s'organitzen. El PSC creu que «al govern no li interessa convocar-les», ERC va recordar que és un acord de ple «que cal complir» i ICV va dir que «el govern no vol que n'hi hagi». Homs va explicar que es va aprovar que es crearien, però no amb quina periodicitat. «S'han convocat quan ha calgut», va reblar.

Un altre punt calent va ser l'aprovació de la sol·licitud d'un préstec de 2,5 milions per part de Viladecavalls Multigestió per aixecar quinze habitatges a Can Trias. L'oposició es va queixar de no tenir representació en aquesta empresa municipal, que el PSC va assenyalar que «es mou en una opacitat clara». «La gestió de l'empresa no és democràtica i no tinc clar si legal», va dir Francisco García. «Hem perdut el compte de les vegades que es fonamenten en la llei només quan els beneficia», va afirmar Lluís Soler (ERC). Homs va optar per no rebatre punt per punt totes les acusacions. L'assemblea general de l'empresa es convocarà al juny. Més enllà dels retrets, es va donar el vistiplau a la cessió d'un solar de 9.475 m² a la Generalitat per ampliar el CEIP Rosella. També es va aprovar, a instàncies d'ICV, adherir-se als dies de l'orgull gai i dels celíacs, i una moció d'ERC per excarcerar Franki.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.