| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 2 de desembre de 2021


dimarts, 27 de maig de 2008
>

La creació de 179 places indefinides abans del 2009 fa anul·lar la vaga al Joan XXIII

L'ICS també es compromet a concretar els inicis de les obres d'ara en endavant

N. SERRET. Tarragona
Acord total entre l'Institut Català de la Salut (ICS) i la junta de personal de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Després d'acostar posicions a finals de la setmana passada, la direcció de l'hospital va presentar ahir la seva proposta de creació de llocs estructurals (que ja existeixen de manera temporal però es converteixen en indefinits) i establir un calendari d'inversions per a les reformes de l'hospital. A les 27 que ja existeixen des del març, se n'hi afegeixen 60 de manera immediata i 35 més abans del juliol del 2009, que, de moment, es renoven com a eventuals. També es crearan 57 places fins ara inexistents abans del juliol del 2009.


+ Els representants dels sindicats durant l'assemblea de la setmana passada a l'hospital. Foto: M.M.

L'amenaça de vaga pels dies 2 i 3 de juny a l'hospital Joan XXIII de Tarragona no es farà finalment efectiva, però ha contribuït a «accelerar el procés de creació de places», segons va reconèixer ahir el director gerent de l'ICS a Tarragona, Ramon Morera. La junta de personal considera adequada la proposta que els ha fet la direcció del centre per, d'una banda, estabilitzar part de la plantilla que actualment té contractes eventuals, i, de l'altra, crear nous llocs de treball. Durant l'acte de conciliació que Treball va convocar per ahir, l'empresa i els sindicats van arribar a diversos acords que s'havien començat a cuinar divendres, amb la presència a Tarragona de la responsable de recursos humans de l'ICS, Luz Bataller. El primer i més reivindicat va ser la reconversió «per a primers de juliol d'enguany» de 60 de les places que actualment són eventuals en fixes. Aquestes provenen de la creació de 905 places que el consell d'administració de l'ICS va aprovar la setmana passada per a tot Catalunya. A més, d'aquí a un any, 35 de les places que són eventuals i que ara es renoven per un any més seran estructurals. Se sumaran així a les 27 que ja es van aprovar a principi d'any. La distribució de la suma de totes, 122, també està establerta (vegeu fitxa). Però l'hospital encararà l'estiu del 2009 amb 179 places més que les actuals, ja que l'ICS també s'ha compromès a crear un mínim de 57 places estructurals abans del juliol de l'any vinent.

Els acords no només es limiten a la creació de places, sinó que s'establirà un calendari concret de les inversions en infraestructures que s'han de fer fins al 2010 i que començaran després de l'estiu pel servei d'urgències i la cuina. També, a l'hora de comprar material, els sindicats podran incidir a decidir quin és prioritari. A més, es reprendrà un estudi ja iniciat sobre les càrregues de treball per poder adequar les plantilles i cada trimestre es comptaran les hores treballades de més per bescanviar-les per dies festius.EL NOU EQUIP DIRECTIU
Ramon Morera va avançar que el nou equip directiu, que forma part d'un canvi en l'organigrama i estarà integrat per persones que ja treballen a l'hospital i persones de fora, està enllestit i que la setmana vinent es faran les presentacions als treballadors. Entre els fitxatges també hi ha el que ocuparà el càrrec de director mèdic, després que Joan Carles Quer dimitís amb Joan Josep Sirvent, adjunt a gerència. Morera va reiterar que l'hospital ha sortit «enfortit» i «cohesionat» de la crisi.
Creació de places (ara són eventuals, però sean interines) - 27 ja són interines des del mes de març passat
- 60 de creació immediata
- 35 es renoven com a eventuals però abans del juliol del 2009 seran interines i aniran lligades a programes concrets

Distribució de les places - 41 metges
- 37 infermeres
- 23 auxiliars d'infermeria
- 5 tècnics especialistes
- 13 de personal administratiu
- 3 zeladors

Acord de places de nova creació - Creació d'un mínim de 57 places estructurals abans del juliol del 2009


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Desconvoquen la vaga de l'hospital Joan XXIII per l'augment de la plantilla

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.