| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de juliol de 2022


dimarts, 27 de maig de 2008
>

Elorriaga s'apunta al bàndol dels detractors de Rajoy dins del PP

L'excap de comunicació acusa la direcció de no haver sabut aprofitar l'herència d'Aznar

N.G..
El secretari de comunicació del PP, Gabriel Elorriaga, considera que el president del PP, Mariano Rajoy, «no està en condicions» d'oferir a aquest partit el que necessita: «Un lideratge renovat, sòlid i integrador.» En un article d'opinió titulat «Així no és possible», publicat ahir al diari El Mundo, Elorriaga qüestionava obertament el lideratge de Rajoy i d'aquesta manera es posava al costat del sector del PP contrari a l'actual direcció i afirmava que si avui el PP és «partit guanyador» i «un referent internacional és en part gràcies a José María Aznar». Per la seva banda, Esperanza Aguirre insistia ahir que no presentarà candidatura.


+ Elorriaga, a la dreta, amb Zaplana i Mayor Oreja, en una imatge del mes de març. Foto: EFE

Segons el portaveu de comunicació del PP, hi ha moltes alternatives a Rajoy, i posa com a exemple que la generació que va sorgir i va créixer a l'ombra del mandat d'Aznar «està més que preparada per assumir el relleu, té experiència, talent i determinació». Gabriel Elorriaga també indicava: «El presidencialisme és el contrari del lideratge, com la imposició és el contrari de la seducció.» L'exdirector de campanya de Rajoy va dir: «Ja no serveixen les estratègies reactives; no valen solucions incompletes o escassament atractives. No valen ara els desafiaments interns ni les actituds excloents.» En opinió d'aquest destacat militant, el PP té l'obligació de sortir del pròxim Congrés a València «amb l'ambició de guanyar els pròxims processos electorals», i es mostrà convençut que «hi ha projecte i equips disponibles» i que, per a això, només fa falta un lideratge «renovat, sòlid i integrador». Segons el diputat popular, el debat en el pròxim congrés «no serà ideològic, sinó estratègic», i assenyala que, a diferència del que va passar a partir de 1989, quan –diu– Aznar «va ser capaç d'oferir un projecte polític atractiu i integrador», poques han estat les incorporacions, llevat de Manuel Pizarro, «i massa els abandonaments del nostre projecte». Segons el responsable de comunicació del PP, «sorgeix ara un fals debat ideològic que només aporta exclusions i renúncies; un discurs llancívol que sembla més centrat a distanciar alguns que no pas a convidar.

L'atac d'Elorriaga va caure ahir com una galleda d'aigua freda en l'entorn de Rajoy, que no esperava que una persona que havia estat de la seva màxima confiança el traís.

El diputat del PP Esteban González Pons, que molt probablement es farà càrrec de la secretaria de comunicació del PP, va assegurar que no comparteix les paraules d'Elorriaga sobre la capacitat de Rajoy de capitanejar el partit. En declaracions a Onda Cero, González Pons va recordar a Elorriaga que si algú no està d'acord que es presenti Mariano Rajoy ha de presentar una candidatura alternativa, no demanar que no es presenti, perquè «en democràcia a ningú se li pot demanar que no es presenti». El dirigent popular va demanar que, si algú té intenció de presentar una altra candidatura en el pròxim congrés, que ho faci com més aviat millor per sortir així de la situació de «malestar generalitzat» en la qual està el partit.LA CANDIDATURA DE COSTA
«Les partides de pòquer han de ser sempre amb les cartes al descobert», va afegir-hi González Pons, en ser preguntat pels rumors que apunten que Juan Costa presentarà una candidatura alternativa a la de Rajoy. Per González Pons, el més important ara «és no trencar ponts, no trencar vies de comunicació, no trencar camins i no trencar-nos entre nosaltres». «D'aquí al congrés hem de fer el que hem de fer, però després hem de ser un partit molt unit i per a això els ponts han d'estar lliures», va afegir-hi.

Després d'insistir que respecta les opinions d'Elorriaga i de Juan Costa i de dir que fins i tot en comparteix una bona part, va mantenir que el PP ha de «continuar sent un gran eixam del centre polític espanyol i no dividir-se en petits nius». Precisament, diferents dirigents del PP van mostrar ahir la seva «sorpresa» per les declaracions d'Elorriaga, un home fins ara proper a Rajoy. També alguns diputats populars van expressar la seva «sorpresa» i el seu «malestar» perquè Elorriaga s'hagi afegit a tots aquells que han qüestionat el lideratge de Mariano Rajoy.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.