| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 1 de desembre de 2021


dilluns, 26 de maig de 2008
>

El president del CAT nega que es comprés el vot per aprovar el transvasament de l'Ebre

L'alcalde de Montblanc va denunciar «favors» de l'ACA a alguns municipis a canvi del seu vot favorable a l'operació

E. VALCÁRCEL. Tarragona
El president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, va posar fre ahir a les acusacions fetes per l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, contra l'Agencia Catalana de l'Aigua (ACA) referides a un possible «tracte de favor als alcaldes a canvi que votessin que sí a l'enviament dels excedents de l'Ebre a Barcelona». Josep Andreu va assegurar que l'ACA havia condicionat el vot afirmatiu d'alguns alcaldes a canvi d'aprovar plans parcials o generals ara aturats, extrem que ahir va desmentir el president del CAT. Daniel Pi va admetre, però, que abans de la votació es va dir que la construcció de la canonada cap a Barcelona facilitaria la revisió d'informes urbanístics desfavorables per la falta d'aigua amb la posada en marxa de la dessalinitzadora de Cunit.


+ El president del CAT, Daniel Pi, durant la visita a la dessalinitzadora de Tordera. Foto: EL PUNT

Segons va avançar ahir El Punt, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, va acusar l'ACA «d'estar negociant el canvi d'informes desfavorables a favorables en plans parcials o plans generals d'uns quants municipis de la demarcació». Segons Andreu, l'ens canviaria aquests informes a canvi del vot favorable dels ajuntaments del consorci d'aigües a l'enviament d'aigua a Barcelona.

El president del Consorci d'Aigües de Tarragona, Daniel Pi, va qualificar aquestes acusacions «d'absurdes» i va recordar que «l'única cosa que es va dir a l'assemblea abans de realitzar la votació va ser que la construcció de la canonada cap a Barcelona facilitaria la revisió dels informes urbanístics desfavorables per la falta d'aigua amb l'entrada en funcionament de la dessalinitzadora de Cunit». En aquest sentit, Daniel Pi va explicar que a la reunió es va parlar que Tarragona també va tenir problemes d'aigua els mesos de juliol i agost, i que actualment hi ha planejaments de diversos consistoris que no tenen el preceptiu informe favorable. El president del CAT, però, va assegurar que en cap moment «es va intentar canviar el vot de ningú. Ho poden confirmar els 70 alcaldes, les 40 empreses i els 8 representants de la Generalitat que formen el consorci».

L'alcalde de Montblanc també va acusar Pi «d'arrogància i supèrbia política» perquè manté les obres de la canonada quan «ja s'ha sortit de l'excepcionalitat». En vista d'aquestes acusacions, Pi va assenyalar que el CAT «no és qui ha de decidir si es fa la canonada», i va atribuir la responsabilitat a la Generalitat de Catalunya.

Pi també es va defensar ahir de les acusacions d'Andreu contra ell publicades a El Punt en referència que «havia enganyat el territori» perquè «l'aigua ve de l'Ebre i no dels pous». En aquest sentit, Pi va recordar que des del passat 21 d'abril «ja era legal enviar aigua de l'Ebre i que en tot moment els mitjans de comunicació van estar informats dels subministraments».

El president del CAT ha manifestat que les acusacions de l'alcalde de Montblanc «no tenen ni cap ni peus». «No entenc a què ve això ara», afegia. Pi també va declarar que no entén per què aquestes acusacions arriben ara, «quan fa més d'una setmana que es va fer la reunió del CAT, en què es va aprovar el transvasament». NOTÍCIES RELACIONADES

>ICV demanarà la derogació del decret

>El PP desenterra la política d'Aznar

>Pluja generosa per als embassaments de Barcelona

>Corpus aigualit a Sitges.

>Viladecans posa en marxa una altra xarxa per al reg

>Altres mesures d'estalvi des dels ajuntaments

>El govern afavorirà els municipis que obliguin a reutilitzar les aigües brutes i pluvials dels edificis nous

>El congrés del PP defensarà el transvasament d'aigua entre conques

>La pluja fa pujar les reserves dels pantans de la demarcació

>ICV demanarà la derogació del minitransvasament de l'Ebre fins a Barcelona, si continua plovent

>Marçà assaja un sistema d'estalvi pioner, amb un col·lector d'aigües només pluvials

>Els que perdin aigua no rebran ajuts

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.