| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 12 d'abril de 2024


diumenge, 25 de maig de 2008
>

El castell de Sant Ferran de Figueres reviu l'èpica de la guerra del Francès

Es recrea la Rovirada, la presa de la fortalesa als francesos l'any 1811

EL PUNT ACN. Figueres
Més de 800 persones i 25 associacions civils vinculades a les Forces Armades a Catalunya van participar ahir al Castell de Sant Ferran de Figueres en l'homenatge als militars i civils que l'any 1811van prendre la fortalesa a les tropes napoleòniques durant la Guerra del Francès. En l'acte es va fer una recreació històrica dels fets.
+ Diverses escenes de la recreació històrica feta ahir al castell de Sant Ferran de Figueres. Foto: FOTO: JOAN SABATER

Coincidint amb el bicentenari del començament de la guerra del francès, la Ponència Cultura de Defensa, que reuneix més de vint associacions civils vinculades a les Forces Armades de Catalunya i sota l'impuls de la Inspecció General de l'Exèrcit, va organitzar aquest homenatge als civils i militars que sota les ordres del canonge Francesc Rovira van prendre, el 10 d'abril del 1811, el castell de Sant Ferran de Figueres als ocupants de l'exèrcit napoleònic.

Durant l'acte, que va ser presidit pel general de Divisió Gustavo Gutiérrez Mainar, i on van assistir representants de l'Ajuntament de Figueres, es va fer una recreació històrica d'aquella acció d'armes, a càrrec de l'Associació de Trabucaires de la Jonquera i de Sant Julià de Ramis, i dels Miquelets, formant el bàndol català. Per la seva banda, l'Associació Cultural 2 de Maig de Móstoles va ser l'encarregada de representar el 1er Regiment de Granaders de la Guàrdia Imperial del bàndol francès.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.