| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2019


dissabte, 24 de maig de 2008
>

El Morell denunciarà a la UE el traçat de l'A-27 si no hi ha acord amb Foment

El consistori adverteix que serà difícil ocupar els terrenys expropiats a privats si no hi ha entesa

AZAHARA PALOMARES. El Morell
Continua obert el conflicte entre l'Ajuntament del Morell i el Ministeri de Foment pel pas de l'autovia entre Tarragona i Montblanc (l'A-27) pel municipi del Tarragonès. Tot i que una setantena de propietaris privats van signar les actes prèvies d'expropiació aquesta setmana, el consistori manté l'oposició a diferents aspectes del projecte, i es nega a col·laborar amb l'administració fins que no es resolguin. Aquesta posició, que complicarà l'ocupació efectiva dels terrenys, també pot acabar elevant el conflicte fins a la Unió Europea (UE), ja que el consistori està disposat a denunciar la falta de sortides per a la indústria química.


+ El Morell i Foment continuen sense arribar a un acord sobre l'autovia de Montblanc. / Foto: J. F.

Segons l'alcalde morellenc, Pere Guinovart, el traçat de l'A-27 al seu pas pel municipi «incompleix les normes de seguretat de la indústria química». Per aquest motiu, l'Ajuntament està disposat a dur el tema fins a les autoritats europees si no s'atén la demanda d'una sortida pròpia a la futura autovia per als vehicles que es dirigeixen al polígon petroquímic nord, entre el Morell i la Pobla de Mafumet. «Si no, els camions de mercaderies perilloses passaran a cent metres dels nuclis de població», va assegurar ahir Guinovart.

Els canvis als enllaços de la via estan pendents d'una reunió amb el Ministeri de Foment que s'haurà de realitzar a Madrid, i que encara no té data. També es continuen esperant els resultats de l'informe sobre la inundabilitat del tram de via que està elaborant l'ACA, i que ha de servir per aclarir definitivament si els càlculs inicials de Foment eren correctes o no.DIFÍCIL OCUPACIÓ
Mentre es mantenen oberts aquests fronts de negociació, Foment va organitzar aquesta setmana la signatura de les actes prèvies d'expropiació al municipi. En total, es van convocar una setantena de propietaris, tot i que les signatures es van haver de fer a un restaurant i no a l'Ajuntament. Malgrat aquest pas, que no ha inclòs els terrenys municipals, Guinovart recorda que si no s'arriba a un acord amb el consistori l'ocupació dels terrenys serà complicada. «Per accedir a cada parcel·la, cal obrir uns camins, i això sol afectar terrenys i serveis municipals, que nosaltres no hem cedit», recorda. El mateix passarà pel viaducte que s'ha d'aixecar sobre la via del tren, i que requereix el pas per un camí municipal per treballar-hi.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Reclamaran un altre estudi ambiental a la mina de Constantí

>Consens a Lilla

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.