| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 8 de desembre de 2023


divendres, 23 de maig de 2008
>

La PDE convoca una protesta a Barcelona durant la reunió de la mesa de la sequera

CiU sol·licitarà la compareixença al Parlament dels presidents d'Ematsa i el CAT per l'aigua de l'Ebre dels primers vaixells

GUSTAU MORENO Ò.M.J.. Tortosa
La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha decidit convocar una protesta dimarts vinent a Barcelona que coincidirà amb la reunió de la mesa de la sequera, i posarà avui tiquets a la venda per fer el viatge en autocar. A la concentració també s'afegiran els Jóvens en Defensa de l'Ebre, la majoria estudiants a Barcelona, i ja hi ha contactes per sumar també la nova Plataforma Metropolitana Contra els Transvasaments i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona. D'altra banda, el grup municipal de CiU a Tarragona ha demanat als seus diputats que sol·licitin la compareixença del president d'Ematsa, Ferran Sánchez Camins, i el del CAT, Daniel Pi, perquè expliquin al Parlament per què es va enviar aigua de l'Ebre a Barcelona en els primers vaixells.


+ Els pantans, al 34,8%. Foto: FOTOS: ORIOL DURAN

«Com que no hi ha cap membre del govern que visite les Terres de l'Ebre i dimarts es reuneix la mesa de la sequera a Barcelona, hem decidit organitzar una expedició per protestar davant del Palau de Pedralbes», va explicar ahir el portaveu de la PDE, Joan Antoni Panisello. De fet, va afegir-hi que la convocatòria urgent de la protesta a Barcelona va ser el principal acord de la reunió de la intercomarcal de la PDE que va fer-se dimecres a la nit, en què també va analitzar-se la situació després de la manifestació d'Amposta. «Ha estat un èxit molt important, que ni nosaltres ens esperàvem», va admetre Panisello.

Però com que el govern no té previst aturar la construcció de la canonada, la PDE ja ha llogat un autocar i vol contractar-ne un altre per traslladar la protesta al cor de Barcelona. Una representant de la plataforma, Susanna Abella, forma part de la mesa de la sequera, i presentarà diferents preguntes, però el moviment social vol mantenir viva la flama de les protestes contra el transvasament. «Volem fer una concentració massiva a l'avinguda Diagonal», va destacar Panisello. Els autocars sortiran de l'estació d'autobusos de Tortosa, el mateix 27 de maig, a dos quarts de quatre de la tarda, i a partir d'avui ja es podran comprar els tiquets a la parada que la PDE té al mercat de Tortosa, per 12 euros.

D'altra banda, Panisello va remarcar que la PDE està decebuda amb l'actitud del delegat del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó i també va recriminar el «doble joc» del director territorial de Medi Ambient, Víctor Gimeno.

Per la seva banda, els diputats tarragonins de CiU demanaran la compareixença a la comissió de Medi Ambient del Parlament dels presidents de l'empresa municipal d'aigües de Tarragona (Ematsa) i del CAT, perquè donin explicacions sobre si es va enviar i per què aigua de l'Ebre en els primers vaixells que van sortir del port tarragoní cap a Barcelona, abans que l'assemblea del CAT –l'ens que gestiona el minitransvasament de l'Ebre– donés el vistiplau per subministrar aigua a un operador de fora de la demarcació i hi hagués una autorització governamental. A Tarragona, CiU i el PP defensaran dilluns una moció conjunta per demanar la dimissió del conseller Baltasar.ARAGÓ VOL EL DEROGAMENT
Tots els grups de les Corts d'Aragó van exigir ahir al govern de l'Estat la derogació del decret del transvasament, i van demanar al govern aragonès que sol·liciti, amb els instruments polítics i jurídics que calgui, les mesures cautelars pertinents davant la possibilitat que comencin les obres de transvasament argumentant que ja s'ha superat l'emergència. Els cinc embassaments del sistema Ter-Llobregat registraven ahir al migdia un volum de reserves del 34,8%, amb 3,44 hectòmetres cúbics recollits les darreres vint-i-quatre hores, i se situen en un volum global de 213,59 hectòmetres cúbics. Entre els grans, el pantà de la Baells, a Cercs (Berguedà) és el que té un percentatge més alt de reserves, del 45,58%, amb 49,88 hectòmetres cúbics emmagatzemats. En una situació pitjor es troba la presa de la Llosa del Cavall, a Navès (Solsonès), amb un 26,44% de la capacitat i 21,15 hectòmetres cúbics en reserva. Tots dos, però, han anat augmentant el volum amb les pluges dels mesos d'abril i maig, tal com demostren aquestes imatges preses en tres moments del gener i el maig.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Previsió de força pluja

>760 finques afectades

>CiU vol que Ematsa i el CAT parlin de l'aigua dels primers vaixells al Parlament

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.