| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 17 d'agost de 2018


divendres, 23 de maig de 2008
>

Urbanisme dóna el vistiplau a la construcció d'un parc eòlic a Conesa

La comissió aprova dues modificacions al nucli antic de Torredembarra

AZAHARA PALOMARES. Tarragona
La comissió d'Urbanisme de Tarragona va aprovar ahir els tràmits urbanístics necessaris per a la instal·lació d'un parc eòlic als termes municipals de Conesa i Passanant. L'òrgan de la Generalitat va donar el vistiplau al pla especial de la instal·lació, a més de considerar adients les modificacions en l'ordenament urbanístic fetes a Conesa, Llorac i Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà). La comissió també va aprovar definitivament dues modificacions al nucli antic de Torredembarra.

El parc eòlic del qual es va aprovar ahir el pla especial disposarà d'un total de quinze molins, i tots s'instal·laran en terme de Conesa, excepte un que es col·locarà a Passanant i Belltall. La instal·lació també suposarà la creació de camins que afectaran els termes de Llorac, Santa Coloma, les Piles i Conesa, mentre que la línia elèctrica d'evacuació (de la qual també es va aprovar ahir el seu pla especial) travessarà també el municipi de Forès.

L'aprovació del parc eòlic ha suposat, a petició prèvia de la mateixa comissió d'Urbanisme, modificacions a l'ordenament urbanístic de tres dels municipis afectats. Així, Conesa, Llorac i Santa Coloma de Queralt han hagut d'adaptar les seves normes subsidiàries per tal de permetre, en l'àmbit del pla especial del parc, la construcció en sòl no urbanitzable d'una instal·lació d'utilitat pública i amb interès social.MILLORES A TORREDEMBARRA
Urbanisme també va aprovar definitivament ahir les dues propostes de modificació del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) de Torredembarra que afectaven el nucli antic en dos àmbits: el portal de Padrines i l'illa de Filadors. En el primer cas, que suposa el trasllat d'una zona edificable per tal de crear una zona verda de 4.000 m² a l'entrada del nucli antic, la comissió demana que l'illa on es traslladin els drets de construcció tan sols tingui tres pisos d'alçada, i no quatre, a petició de la comissió de Patrimoni.

D'altra banda, la comissió va informar favorablement de l'última modificació pendent a Tarragona per a la creació de la ciutat esportiva a Campclar.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.