| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 de juliol de 2024


dijous, 22 de maig de 2008
>

Aspa manifesta que tots els càrrecs d'ERC a l'Ebre rebutgen la interconnexió

La federació del Camp els dóna suport contra la canonada

L.M. Ò.P.J.. Tortosa
El president de la federació d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, va aclarir ahir que tots els seus càrrecs institucionals al territori estan contra la interconnexió de xarxes. Aspa matisava així les declaracions del delegat del govern a l'Ebre, que també rebia ahir el suport explícit de la federació del Camp, que creu que «sense emergència no hi ha d'haver canonada».Tots els alcaldes d'ERC a l'Ebre, regidors, diputats provincials, al Parlament, senador i, fins i tot, el mateix delegat, Lluís Salvadó, estan contra el transvasament a Barcelona. Així ho assegurava ahir en una nota Aspa, en resposta a la informació que publicava aquest diari. ERC reclama la retirada del projecte d'interconnexió de les xarxes CAT-ATLL, «ja que queda deslegitimat amb l'increment de les reserves hídriques del país». En aquest sentit, ERC recorda que quan el govern va plantejar el projecte els pantans de les conques internes estaven al voltant del 20%, mentre que ara han pujat fins al 34%. ERC ha convocat una executiva regional extraordinària per a dilluns que ve per valorar la situació i determinar les accions que s'han d'emprendre.SUPORT D'ARAGONÈS
El president de la federació del Camp, Lluís Aragonès, també admetia ahir que «quan la situació era d'emergència hi havia la posició comuna que ens havíem d'arromangar, però ara cal replantejar la situació». Aragonès, que aplaudia Salvadó perquè «si actués de manera menys reflexiva hauria provocat una guerra al territori», creu que «una cosa és que es plantegi l'obra i l'altra que hi passi l'aigua: si es vol acabar fent s'hauria d'estudiar bé i s'haurien de donar unes motivacions que ara no veig». Els alcaldes d'ERC al Camp ja van votar contra la interconnexió en l'assemblea del CAT dijous, «en coherència» amb els companys de l'Ebre.


GERVASI ASPA
President d'erc a l'ebre
«Des del delegat del govern fins al darrer regidor, tots els representants d'ERC mantenen una posició unitària en contra del transvasament.»


LLUÍS ARAGONÈS
president d'erc al camp
«ERC mai ha donat suport a la interconnexió, i aquest continua sent el nostre discurs. Si es confirma que no hi ha emergència, el tub no s'ha de fer.»


 NOTÍCIES RELACIONADES

>La plataforma del Ter també vol treure la gent al carrer i convocarà una manifestació el 14 de juny

>Ballesteros torna a autoritzar l'ús dels pous propis per a Barcelona

>Primer vaixell de França

>Montilla afirma que la canonada de l'Ebre es farà encara que s'omplin els pantans

>Passarà per dos túnels a Tarragona

>Ni emergència ni interconnexió

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.