| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 13 de juliol de 2024


dijous, 22 de maig de 2008
>

Passarà per dos túnels a TarragonaM. LACÀRCEL. El Vendrell

Les obres de construcció de la canonada que ha de portar l'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana començaran a executar-se a mitjan juny i de manera simultània en diferents punts del territori, per poder complir els terminis previstos. L'obra, que va de Constantí a Olèrdola, significa 62,5 quilòmetres de canonada que, principalment, passarà per la zona de servitud de l'autopista AP-7.

L'encarregat de construir la canonada, Guillem Peñuelas, va confirmar que l'obra presenta punts molt complicats. «Aquesta obra té zones força difícils d'executar, ja que s'han de salvar moltes rieres o rius que dificulten el pas de la canonada. Un dels punts més conflictius seran els dos petits túnels que haurem de fer al terme municipal de Tarragona. Un serà a prop del barri Sant Pere i Sant Pau, mentre que l'altre es farà a la zona del Llorito», va explicar Peñuelas.

Posar en marxa la futura infraestructura comporta l'expropiació de 700 finques. Tot el tràmit administratiu d'expropiació està seguint tots els passos que marca la llei, però amb terminis més curts que habitualment.

Després que el DOCG hagi publicat els béns afectats, i quan hagin passat els vuit dies d'exposició, es passarà a les taules de negociacions per arribar a un acord amb els propietaris dels terrenys expropiats per a les indemnitzacions. Peñuelas, però, va aclarir que no es tracta majoritàriament d'expropiacions, sinó d'ocupacions temporals i de servitud per a la construcció de la canonada, excepte en aquelles zones on s'hi situïn zones de bombeig, com ara a Constantí, el Vendrell i Olèrdola. L'ocupació per servitud de la infraestructura limitarà l'ús dels cinc metres següents a banda i banda de la canonada, ja que es reserven per a les tasques de manteniment del tub. NOTÍCIES RELACIONADES

>Primer vaixell de França

>La plataforma del Ter també vol treure la gent al carrer i convocarà una manifestació el 14 de juny

>Aspa manifesta que tots els càrrecs d'ERC a l'Ebre rebutgen la interconnexió

>Ballesteros torna a autoritzar l'ús dels pous propis per a Barcelona

>Ni emergència ni interconnexió

>Montilla afirma que la canonada de l'Ebre es farà encara que s'omplin els pantans

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.