| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 8 de desembre de 2023


dimecres, 21 de maig de 2008
>

Endesa admet que la central d'Ascó va pecar d'ingenuïtat i promet ara «rigor i transparència» sobre la fuita

El delegat del govern demana que es prioritzi la seguretat als beneficis econòmics

J.P. EFE. Tarragona Barcelona
El conseller delegat d'Endesa Rafael Miranda va reconèixer ahir que «hi va poder haver ingenuïtat en algunes de les actuacions però en aquest tema nuclear no hi pot haver ingenuïtat possible», va dir sobre l'emissió de partícules radioactives que va tenir lloc a finals de novembre del 2007 a la central d'Ascó. Segons Miranda, Endesa (la companyia propietària de la central) està esperant «l'informe definitiu que està elaborant el Consell de Seguretat Nuclear» (CSN) sobre l'incident.


+ Miranda dóna comptes dels beneficis d'Endesa en una imatge d'arxiu amb Pizarro al fons. Foto: EFE

Rafael Miranda va prometre «rigor i transparència» sobre la fuita i va insistir que l'incident no ha posat en perill «ni la població, ni el medi ambient, ni els treballadors». El directiu de la companyia elèctrica, que s'ha mantingut en un discret segon pla pel que fa a la polèmica sobre l'incident, es va limitar a reconèixer que «hi va poder haver ingenuïtat en algunes de les actuacions» i que en la gestió nuclear «no hi pot haver ingenuïtat possible», sense precisar, però, si la direcció de la multinacional elèctrica està disposada a assumir responsabilitats d'alt nivell.

Sobre aquest punt el delegat del govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, va insistir ahir: «No diré com ha d'actuar la justícia però sí que faig una reflexió: Si en lloc de cridar a declarar els enginyers locals es cridessin els presidents del pare i la mare [amb referència a Endesa i Iberdrola] de les centrals, la cura que tindrien amb aquestes instal·lacions seria més gran».

Sabaté, que va comparar amb una unió temporal d'empreses l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (l'ANAV, que gestiona les centrals catalanes per encàrrec de les propietàries), també va reclamar que «com en qualsevol activitat industrial i humana» s'ha de prioritzar «la seguretat per sobre dels beneficis econòmics». A més, va criticar l'opacitat de les companyies que «en santa aliança» amb l'ANAV s'amaguen darrere d'aquesta per no donar comptes dels seus negocis nuclears, que oculten als respectius llocs web. NOTÍCIES RELACIONADES

>Enquesta de Mediterrània

>Endesa admet errors a Ascó i ara promet «transparència»

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.