| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 23 d'agost de 2019


dimecres, 21 de maig de 2008
>

Sis museus públics de la Costa Brava s'uneixen per col·laborar i promocionar-se

Aprofiten els ajuts que atorga la Generalitat de Catalunya amb el nou pla de museus per tirar endavant un pla estratègic

ALBERT VILAR. Palafrugell
El Museu del Mar de Lloret de Mar, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, el Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, el Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà, el Museu del Suro de Palafrugell i el Museu de la Pesca de Palamós, tots ells públics, han constituït la Xarxa de Museus de la Costa Brava amb un doble objectiu: col·laborar entre ells i promocionar-se conjuntament. I han decidit fer-ho ara aprofitant la nova situació legal, previst amb el nou pla de museus de la Generalitat, que preveu ajuts econòmics a projectes conjunts de museus, ja sigui per temàtiques o per territori, com és en aquest cas. El projecte que volen tirar endavant aquests museus, que no descarten la integració d'altres, és un pla estratègic sobre com han de funcionar.


+ Façana de Can Mario de Palafrugell totalment rehabilitada, que serà la nova seu del Museu del Suro./ Foto: A.V.

El director del Terracotta Museu de la Bisbal d'Empordà, Xavier Rocas, va explicar a aquest diari que ja fa temps que els responsables tècnics dels museus de la zona de la Costa Brava s'havien trobat amb la idea de mirar d'unificar actuacions i programes. I en aquesta mateixa línia es va definir el director del Museu de la Pesca de Palamós, Miquel Martí, que va recordar les diverses reunions que havien tingut a la Bisbal.

Aquesta idea s'ha triat ara gràcies a la implicació de la Generalitat, que, amb el nou pla de museus, promou uns ajuts econòmics a través de xarxes de museus que poden ser de proximitat o de temàtica. Una nova línia de subvencions que s'ha tirat endavant després que ja s'han fet les actuacions pertinents en el tema dels museus nacionals i els de Barcelona. «Ara, les circumstàncies són favorables», va manifestar Rocas.I en aquesta mateixa línia es va definir el director del Museu del Suro de Palafrugell, Josep Espadalé. «Hi ha ara una línia de subvencions per reforçar la idea», va dir Espadalé.

«Però cal fer propostes conjuntes», va recordar Martí. Per això, els responsables d'aquests tres museus del Baix Empordà, conjuntament amb els directors dels museus d'història de Sant Feliu de Guíxols, del Mar de Lloret de Mar i de la Mediterrània de Torroella de Montgrí es van reunir diverses vegades a Sant Feliu de Guíxols per mirar de dissenyar el projecte a presentar.

I tots ells han acordat presentar a la línia d'ajuts de la Generalitat el projecte d'un pla estratègic per fer funcionar la xarxa i difondre's.

En aquests moments, els ajuntaments dels sis museus han manifestat la intenció d'adherir-se a la Xarxa de Museus de la Costa Brava per cercar programes de col·laboració, activitats d'estudi i difusió per mostrar, reflexionar i presentar el territori de la Costa Brava com un recurs de qualitat. «Apostem per un turisme de qualitat, el cultural», va recordar Rocas.MÉS MUSEUS
En aquests moments, però, cal una trobada de tots els alcaldes dels municipis implicats en aquesta xarxa de museus per signar el conveni.

«Està en procés», va dir Espadalé, que va recordar que es podria ampliar a altres museus de la zona, com podrien ser el d'Arqueologia d'Empúries i el de l'Escala. Sense descartar la possibilitat d'altres possibles, ja que en aquest cas s'aposta per un àmbit territorial i no pas una temàtica, si bé dels sis actuals, tres d'ells estan relacionats amb el mar.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.