| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 3 de juny de 2023


dimecres, 21 de maig de 2008
>

Pous nous i més dessalinitzadoraROSER CALVET. Girona

Un acord aprovat ahir en la reunió setmanal del govern farà possible que la plana del Baix Ter disposi de catorze pous nous, que permetran aprofitar les aigües subterrànies i complementar els cabals circulants de supervivència de l'arbrat al canal de Sentmenat i a la sèquia de Pals.

Amb una inversió de dos milions d'euros, es preveu que els pous comencin a aportar aigua progressivament entre mitjan juny i l'agost, amb un volum mensual de 0,7 m³. Quan es consideri que s'ha superat el període de sequera, es procedirà a tancar-los.

El govern també va aprovar ahir l'ampliació de la dessalinitzadora de Blanes, que permetrà augmentar la capacitat d'abastament fins a 20 hm³ anuals. Amb un pressupost de 60 milions d'euros, l'ampliació, que s'iniciarà al juny i finalitzarà durant el 2009, farà possible garantir l'abastament i la disponibilitat de recursos dels àmbits Ter-Llobregat i de la Tordera.

Aquesta actuació també preveu renovar el mitjà de captació d'aigua marina amb la construcció d'un nou sistema a mar obert que tindrà una capacitat de 80 hm³. Aquesta nova infraestructura derivarà l'aigua cap a la dessalinitzadora de Blanes i cap a la nova que es construirà molt a prop. NOTÍCIES RELACIONADES

>L'ACA vol posar ara en marxa la presa de Colomers, però no en troben els projectes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.