| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 d'abril de 2024


dimarts, 20 de maig de 2008
>

Valls, a punt per l'Any Cardó

Es compleixen 50 anys de la mort del sacerdot Carles Cardó, cèlebre pels seus assajos i articles periodístics

A. ESTALLO. Valls
Carles Cardó (Valls, 1884-Barcelona, 1958), sacerdot humanista i cèlebre pels seus assajos i articles periodístics, serà present a partir d'ara i sobretot durant tota la tardor en les activitats culturals de Valls (Alt Camp). Una comissió, integrada per representants de col·lectius de l'àmbit cultural vallenc i instigada des de la parròquia de l'església de Sant Joan, s'ha proposat rellançar la figura de qui va ser nomenat canonge de la catedral de Barcelona l'any 1919, ciutat on va viure des d'aleshores i fins al 1936. Una exposició –biogràfica i bibliogràfica– que s'instal·larà a la sala de Sant Roc del 7 al 23 de novembre i dos llibres i un opuscle amb documentació inèdita són algunes de les principals idees que es materialitzaran en els pròxims mesos a Valls.


+ Els actes de l'Any Cardó es van presentar ahir, a l'Ajuntament de Valls. Foto: A.E.
La relació que Carles Cardó va mantenir des de l'exili amb Joan de Borbó serà publicada en un llibre (Cossetània Edicions) que es presentarà a Valls el 19 de setembre. Es tracta d'una monografia que ha elaborat Lluís M. Moncunill, teòleg i especialista en Carles Cardó. Aquest volum juntament amb el que editarà l'Institut d'Estudis Vallencs (IEV) amb el títol Carles Cardó, un clàssic del pensament són dues de les iniciatives que ha impulsat la comissió organitzadora i que ahir va donar a conèixer en una roda de premsa a l'Ajuntament de Valls, corporació que juntament amb la Diputació i la Generalitat finançarà una part dels 12.000 euros que costarà posar en marxa l'Any Cardó. La programació, dedicada a qui va ser designat vallenc il·lustre, començarà el 29 de maig (19.30 h) amb la conferència Sobre l'espiritualitat de Cardó , que conduirà el pare Hilari Ragué. Entre les activitats rellevants també hi ha una exposició –biogràfica i bibliogràfica–, que del 7 al 23 de novembre s'instal·larà a la Sala de Sant Roc. Durant la tardor mossèn Josep Bofarull conduirà un seminari d'especialistes en Carles Cardó i l'església de Sant Joan serà l'escenari de l'acte final de l'aniversari.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Promotor de la dona

>Valls commemora els 50 anys de la mort de Carles Cardó, sacerdot i assagista

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.