| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 26 de setembre de 2022


dimarts, 20 de maig de 2008
>

Sans Branded Apparel tanca les dues plantes de roba interior que té a Girona

La companyia que fa Abanderado i Princesa acomiadarà 132 persones a Cassà i Massanes

ROBERT CARMONA. Cassà de la Selva Massanes
Sans Branded Apparel, grup especialitzat en moda de llenceria i roba interior i amb marques com ara Abanderado, Princesa, Ocean i Unno, ha comunicat als treballadors que d'aquí a poques setmanes tancarà les plantes que té a Cassà de la Selva i Massanes, cosa que suposarà l'acomiadament de 132 persones. L'empresa justifica la mesura per la necessitat de reduir costos de producció –per la competència de preus del sud-est asiàtic– i assegurar el seu futur. Sans Branded Apparel només mantindrà oberta la seu central de Mataró i el magatzem logístic de Pina de Ebro (Saragossa), que sumen 529 treballadors.


 Foto: EUDALD PICAS 7 LLUÍS SERRAT

+ Les plantes del grup Sans a Massanes (a dalt) i Cassà, ahir. Foto: EUDALD PICAS 7 LLUÍS SERRAT

La decisió es va comunicar divendres passat als treballadors de les dues plantes que es tancaran, argumentant la impossibilitat de mantenir els actuals costos de producció per la forta competència amb mà d'obra barata des del sud-est asiàtic. Fonts del comitè d'empresa de Massanes asseguraven ahir que la mesura els ha agafat completament per sorpresa i que ha suposat un «cop terrible» per als treballadors, molts dels quals són difícils de recol·locar per l'edat que tenen. La voluntat del grup Sans és tancar les dues plantes gironines al més aviat possible i, en qualsevol cas, abans de les vacances habituals del personal, que cada any es fan a l'agost.

Fonts de l'empresa es van limitar a assenyalar que la finalitat d'aquesta mesura és reduir costos i garantir el futur de la companyia en el mercat estatal. En els pròxims dies s'haurà de comunicar formalment la decisió i subministrar als representants dels treballadors tota la informació referent al tancament i a les condicions proposades perquè es dugui a terme. «La mesura es considera imprescindible perquè Sans continuï competint i per mantenir els llocs de treball dels col·laboradors que continuïn vinculats a la companyia», expliquen els responsables de l'empresa, que deixen clar que ni la seu central, a Mataró, ni la planta de Pina de Ebro resultaran afectades per aquesta reestructuració. A més, afirmen que s'està redactant un pla social per «atenuar l'impacte» dels tancaments de Cassà i Massanes.

El responsable de la Federació d'Indústries Afins de la UGT a les comarques gironines, Gabriel Tejada, lamentava ahir la decisió de l'empresa i reclama que s'aclareixin i es justifiquin els motius dels tancaments.GRUP INTERNACIONAL
Sans Branded Apparel es va integrar el 1991 a l'important grup internacional Sara Lee Corporation. Fa dos anys, el fons de capital nord-americà Sun Capital Partners va adquirir la divisió tèxtil europea de Sara Lee, de manera que Sans va quedar integrat a DB Apparel, que entre altres marques també té Dim, Playtex i Lovable.

Segons dades del registre mercantil, el grup Sans va facturar el 2006 per valor de 104,4 milions d'euros i va tancar l'exercici amb uns beneficis de 517.685 euros.

En aquests moments, l'empresa té 661 treballadors repartits entre les plantes de Massanes i Cassà de la Selva –a la demarcació de Girona–, la seu central de Mataró i el centre logístic de Pina de Ebro (Saragossa). Segons dades del seu lloc web, ven uns 40 milions de peces de moda íntima a l'any a un total de seixanta països diferents. NOTÍCIES RELACIONADES

>Ja va fer una regulació d'ocupació fa dos anys

>El fabricant d'Abanderado i Princesa tanca les plantes de Cassà i Massanes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.