| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 30 de març de 2023


dimarts, 20 de maig de 2008
>

Veïns de Sants fan campanya a favor de l'apostasia

Preparen un acte públic i col·lectiu per renunciar a l'Església catòlica

R.P.. Barcelona
Una quarantena de veïns del barri de Sants, agrupats en la plataforma Nosaltres Marxem, han iniciat una campanya en favor de l'apostasia que tindrà el punt culminant el dijous 29 de maig. Per aquest dia, el col·lectiu ha previst dur a terme un acte públic i col·lectiu d'apostasia obert a tothom que s'hi vulgui afegir i que es farà a l'Espai Obert de Sants (Violant d'Hongria, 71). Uns dies més tard, el 12 de juny, el col·lectiu Nosaltres Marxem té previst lliurar a l'arquebisbat totes les renúncies recollides.


+ A la imatge, un dels fulls volants editats pel col·lectiu amb motiu de la campanya. Foto: EL PUNT

Segons explica Xedes Vallès, una de les promotores, la iniciativa es va començar a gestar durant la campanya de les últimes eleccions generals. Les declaracions de la cúpula de la Conferència Episcopal per influir els votants perquè es decantessin per les opcions més conservadores van encendre els ànims de molta gent que individualment ja feia temps que havia renunciat a la religió. A Sants, persones vinculades a moviments socials del barri van decidir fer un pas més i oficialitzar aquesta decisió d'una manera pública. El resultat és la plataforma Nosaltres Marxem, que, amb el suport d'altres entitats com ara Ateus de Catalunya, vol recollir el màxim nombre d'apostasies per materialitzar el divorci amb les autoritats eclesials. L'acte central de la campanya es farà el dia 29 d'aquest mes, a les 7 de la tarda a l'Espai Obert. L'objectiu és fer-hi un acte col·lectiu que ja ha obtingut el suport d'una quarantena de persones. Qui no pugui assistir a l'acte tindrà uns dies de marge per adreçar-se a la seu de la plataforma i omplir tota la documentació necessària per apostatar. El dia 12 de juny, totes les sol·licituds es lliuraran a les oficines de l'arquebisbat.

El col·lectiu Nosaltres Marxem ha elaborat un manifest en què exposa els motius per apostatar. Entre d'altres, fa referència a l'actitud de la jerarquia eclesiàstica, «més preocupada per mantenir el seu estatus que per adaptar-se als canvis de la societat a través de la qual es finança». El col·lectiu també critica el tarannà dels màxims dirigents de la Conferència Episcopal Espanyola, que «volen manipular els ciutadans a través de la COPE».Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.