| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 20 d'agost de 2019


dimarts, 20 de maig de 2008
>

BiocarburantsJOSEP SOLER. DOCTOR EN CIÈNCIES QUÍMIQUES I PRESIDENT D'ECOPROMA. BARCELONA..
Assistim a una brutal campanya mediàtica contra els biocarburants,

Els biocarburants no són la panacea que posarà solució als problemes del canvi climàtic, de la dependència del petroli o de la fam mundial. La contribució dels biocarburants a pal·liar aquests problemes tan greus és inqüestionable i fer-ne els principals responsables de la pujada dels preus dels aliments o de la fam del món em sembla una exageració sensacionalista.

Aquesta campanya, d'escàs rigor, demostra el poder de certs lobbies –com els mercats financers especulatius i les empreses petrolieres– per llançar una «cortina de fum» a l'opinió pública i així amagar els seus veritables interessos i la seva despreocupació per posar remei des de la base als problemes de la pobresa. I tot plegat, amb el suport sospitós de l'FMI i del Banc Mundial.

L'aposta pels biocarburants –tal com proposa la UE i amb el suport d'Alemanya, França i Espanya– cal que sigui una alternativa meditada, valorada, sostenible i responsable. I és necessària dolgui a qui dolgui.


Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.