| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 1 de juliol de 2022


dilluns, 19 de maig de 2008
>

Deltebre aposta per una nova fira de turisme ornitològic, Deltanatura

La fira va tenir una bona resposta però ahir moltes parades van tancar per la manifestació

JOSEP MEDINA. Deltebre
No va ser un cap de setmana adient per celebrar Deltafira, ja que el temps i la manifestació del diumenge a Amposta van afectar, en alguns moments, l'afluència de gent. Tot i això, la fira va tenir una bona resposta i va poder presentar la novetat d'enguany, una fira encarada al turisme ornitològic i de natura del Delta: Deltanatura. Entre les activitats que oferia, hi havia un creuer pel mar per visitar la fauna ornitològica de la zona, o enlairar-se en globus aerostàtic per observar el Delta com un ocell. Gervasi Aspa, alcalde del municipi, va remarcar la bona resposta a la nova fira, però «encara és jove i s'han de perfilar aspectes per als anys vinents».


 Foto: JOSEP MEDINA

+ Un vaixell de creuer del delta de l'Ebre que ahir al matí va sortir per visitar els ocells, a l'esquerra; i un estand buit a Deltafira, a la dreta. Foto: JOSEP MEDINA

La fira multisectorial Deltafira, de Deltebre, va viure la 29a edició en un cap de setmana complicat per un temps inestable i una gran manifestació a Amposta.

Segons l'alcalde de la localitat, Gervasi Aspa, «a la fira hi ha hagut una representació massiva en els moments de bon temps». Tot i aquestes valoracions, el batlle no va poder fer una valoració aproximada de l'afluència de gent que va passar per la fira ni del volum de negoci que ha generat, «ja que ahir van viure un dia més de manifestació que de celebració firal», va afirmar Aspa.

Durant el matí d'ahir a la fira no hi havia gent i molts dels comerciants de la vuitantena d'expositors van deixar els estands, entre els quals hi havia també el de la PDE, per assistir a l'acte d'Amposta. Tot i això, a la fira hi va haver moments de gran afluència de gent, com ara divendres a la nit amb l'elecció de la reina de festes i les dames d'honor, en què es van comptar unes 1.500 persones.DELTANATURA
Deltafira va presentar com a gran novetat l'organització d'una nova fira inclosa en aquesta, la I Fira Ornitològica i de Natura de Deltebre, Deltanatura, que es va especialitzar en el turisme ornitològic i que va oferir diferents activitats per a tots els públics en el marc natural del Delta.

Ahir al matí, prop de 35 assistents que es van dirigir a l'embarcador de l'Illa de Buda van poder veure, en un creuer pel mar, els diferents ocells que es poden contemplar al Delta.

Així doncs, amants de la natura i empresaris turístics del sector van poder dur a terme aquestes activitats i visitar 21 expositors en un pavelló de 2.000 metres quadrats, 800 dels quals van estar destinats a desenvolupar tallers i activitats tradicionals.

«Ha tingut molt bona resposta, sobretot per les activitats que oferia, però encara és jove i s'han de perfilar molts aspectes», va afirmar Gervasi Aspa.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.