| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 25 de gener de 2022


dissabte, 17 de maig de 2008
>

L'Estat atorga a Escal UGS la concessió per explotar el dipòsit de gas davant la costa de l'Ebre

El reial decret no inclou l'autorització de les instal·lacions terrestres

ROSER ROYO. Alcanar
El Consell de Ministres va aprovar ahir un reial decret que atorga a l'empresa Escal UGS, SL la concessió d'explotació del magatzem submarí de gas davant la costa de Vinaròs i Alcanar, l'anomenat projecte Castor. Ara bé, el reial decret no autoritza les instal·lacions terrestres, la situació de les quals encara s'ha de definir. La notícia va ser valorada molt negativament per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que s'oposa a aquest projecte per l'impacte ambiental i social.


+ Una de les mobilitzacions contra el projecte. Foto: EL PUNT

Concretament, el reial decret que va aprovar ahir el Consell de Ministres dóna dret a l'empresa Escal UGS, filial de la canadenca Eurogas, a emmagatzemar gas a l'antic pou petrolier Amposta, situat a uns 21 quilòmetres de la costa d'Alcanar i Vinaròs, just davant de la desembocadura del riu Sénia. El pla general d'explotació preveu la construcció, el desenvolupament i l'emmagatzematge en dues fases: la primera fase per preparar l'estructura geològica per poder emmagatzemar gas i la segona per injectar-lo. La concessió és per a 30 anys, prorrogables per dos períodes successius de deu anys.

Aquest reial decret permet a Escal UGS començar els treballs per instal·lar la plataforma marina, una infraestructura que ocuparà cinc per dos quilòmetres de superfície i des d'on s'injectarà el gas provinent del gasoducte que passa pel litoral mediterrani. El projecte d'Escal UGS s'ha de complementar amb una planta de tractament de gas terrestre, la ubicació de la qual encara no és clara. S'havia parlat d'uns terrenys situats al terme municipal de Vinaròs, prop de la sortida de l'AP-7, però el reial decret aprovat ahir no autoritza la planta terrestre ni determina cap situació concreta, ja que primer caldran els informes i les autoritzacions ambientals del Ministeri de Medi Ambient i de la conselleria valenciana.

El projecte Castor és un projecte «fonamental» per al govern estatal perquè permetrà garantir el subministrament de gas. Amb una capacitat de 1.300 milions de metres cúbics, serà un dels més grans de l'Estat espanyol. NOTÍCIES RELACIONADES

>«És molt mala notícia»

>L'Estat dóna a Escal UGS la concessió pel dipòsit de gas submarí

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.