| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 18 d'agost de 2019


dissabte, 17 de maig de 2008
>

Conèixer abans d'admirar

L'EUHT de Sant Pol instaura un nou premi amb què els alumnes reconeixen un professional del turisme

el reportatge

TERESA MÁRQUEZ. Sant Pol de Mar

MENÚ DEGUSTACIÓ PER A L'OCASIÓ. Els alumnes i professors de l'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme de Sant Pol van preparar un menú especial per a l'ocasió, amb productes «ben catalans» com el suquet de peix i el pollastre rostit de festa major amb prunes.

L'Escola Universitària d'Hostaleria i Turisme (EUHT) de Sant Pol és un dels edificis amb millor vista de tot el Maresme. Situada en una talaia natural, permet gaudir de l'impressionant paisatge del Mediterrani tant als alumnes que hi cursen els estudis com als clients que hi van a menjar. Els responsables del centre, amb un prestigi incontestable que el precedeix, s'entesten des de fa anys a afegir al conjunt de matèries que s'estudien i que es practiquen altres aspectes que complementin la formació dels estudiants. Aquest any han tingut l'encert de posar en marxa un nou premi que es va donar a conèixer ahir a través d'una jornada de lideratge i formació. I de què es tracta? Doncs de donar l'oportunitat als joves de destacar la trajectòria d'algun professional de sector. L'alumne premia el mestre, per dir-ho sense embuts. Tal com em recordava el president de l'escola, Ramon Serra, «és un acte fet per i per als alumnes, perquè aprenguin el llarg procés que es necessita per destacar en aquest sector tan competitiu».

En aquest sentit, l'escollit pels alumnes de tercer curs de la diplomatura de turisme i tercer i quart curs de direcció hotelera ha estat Juan José Hidalgo, president i fundador de Globalia –cadena que inclou Air Europa, Viajes Halcón, Travelplan, Oasis Hotels...–. L'homenatjat no va assistir a l'acte, però va enviar una carta que va ser llegida pels alumnes en la qual, a banda d'agrair el gest, els recordava que si hi havia alguna cosa en la qual se sentia ben a prop dels joves era la passió amb què afrontava la seva feina. L'acte també va servir per fer entrega del premi extraordinari de la diplomatura de turisme de la Universitat de Girona –a la qual està adscrita l'escola– del curs 2006/2007 a Míriam Ruiz com a posseïdora del millor expedient acadèmic.

D'altra banda, i aprofitant que a la celebració hi havien estat convidats la majoria de representants del sector de la zona de l'Alt Maresme i alguns alcaldes, es van presentar les conclusions d'un estudi dut a terme pels alumnes de quart curs de direcció hotelera. L'escola ha començat a fomentar així la branca de la investigació en l'àmbit turístic i hoteler, i a fer-ho amb exemples tan propers com el d'una de les destinacions turístiques més antigues de l'Estat: Calella. Una Calella, per altra banda, que afronta amb dificultats un canvi obligat del model turístic que demanarà molts sacrificis i no donarà satisfaccions a tothom. L'estudi, dirigit per Jesús Álvarez, ha donat peu a una fructífera relació entre el centre universitari i l'Ajuntament del municipi, que estan a punt de tancar un acord mitjançant el qual els alumnes de l'EUHT aprofundiran en diferents qüestions que afecten la població. L'estudi servirà també per als interessos de Calella, immersa en l'elaboració d'un pla global del turisme que vol unificar accions concretes per a la millora de la destinació i alhora posar les bases perquè se superi el recel que bona part de la població sent encara pel principal motor econòmic local.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.