| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 1 de març de 2021


dissabte, 17 de maig de 2008
>

La Generalitat estudia crear una agència que faci de pont entre les decisions del govern i les universitatsACN. Edimburg

La Generalitat estudia crear una agència que faci de pont entre les decisions del govern i les universitats. La comissionada per a les Universitats, Blanca Palmada, va oferir ahir a Edimburg més detalls d'una idea que el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va avançar a El Punt en una entrevista publicada el 20 d'abril passat. Aleshores, Huguet va parlar de la possibilitat d'anar «cap a un model de senat com els que funcionen a Califòrnia, que seria un òrgan suprauniversitari que serviria perquè les universitats compartissin infraestructures i decidissin el mapa de titulacions». Palmada va preferir posar com a exemple l'agència que funciona a Escòcia –la Scottish Funding Council–, que anualment rep una carta del govern. L'escrit es concep com un full de ruta on s'exposen els objectius a assolir en l'àmbit universitari. «Podrien ser, per exemple, l'increment del nombre d'estudiants adults o bé l'augment de places en estudis relacionats amb la salut», va indicar Palmada. A partir d'aquest full de ruta, l'agència vetlla i garanteix –mitjançant pactes i contractes amb les universitats– que aquestes directrius s'acabaran aplicant. La intenció del govern és traslladar aquest model, que, en paraules de la comissionada, «ha aconseguit que hi hagi molt bona relació entre el govern i les universitats». Palmada va subratllar que el model hauria de respectar l'autonomia de cada centre. A l'hora de crear la nova agència, no es partiria de zero, sinó que segons la comissionada s'aprofitaria part de l'estructura de l'actual Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

La comissionada va indicar que, al seu parer, la creació de l'agència té raó de ser a Catalunya, i que les universitats s'hi avindran. «A més, la nostra intenció és agrupar les diferents partides per a recerca, inversió i edificis que tenim perquè les universitats les inverteixin com vulguin i tinguin més autonomia», va concretar.

De totes maneres, la comissionada també va voler deixar clar que l'encàrrec dels objectius arribarà de la Generalitat. «La manera d'assolir els resultats ho decidiran els centres, però també s'ha de dir clar que el govern té uns programes», va concloure.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.