| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 d'abril de 2019


divendres, 16 de maig de 2008
>

El Cercle d'Economia reconeix l'excel·lència dels centres educatius amb un dels premis més ben dotats

Un institut de l'Escala i l'escola Vedruna, els guanyadors de la primera edició

S. P.. Barcelona
La primera edició del premi d'ensenyament de la Fundació Cercle d'Economia ja té guanyador: l'IES El Pedró de l'Escala. Ahir, en un acte a Barcelona on va participar el conseller d'Educació, Ernest Maragall, es van donar a conèixer els guardonats. L'escola Vedruna, del barri del Raval, va obtenir el segon premi. El jurat va reconèixer l'excel·lència educativa dels dos centres. El premi d'ensenyament és un dels més ben dotats, amb 25.000 euros per al centre guanyador i 15.000 per al segon.


+ Els responsables dels diferents centres premiats ahir al Cercle d'Economia. Foto: JUANMA RAMOS

Segons va reconèixer ahir el jurat dels premis, no ha estat fàcil triar un guanyador del guardó entre els trenta projectes presentats per 27 centres de tot Catalunya. Durant l'acte, a més, diferents membres de la fundació es van mostrar sorpresos i satisfets tant per la bona rebuda del premi en l'àmbit educatiu com per la qualitat dels projectes presentats. Dels trenta van triar quatre finalistes i d'aquests dos guanyadors. Van quedar a les portes de rebre el guardó el Centre Integrat Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d'Anoia i l'IES Priorat de Falset. El conseller Maragall va avançar al jurat que l'any que ve «ho tindran més difícil» després d'assegurar que a les escoles i instituts de Catalunya «hi ha abundants demostracions d'excel·lència». Maragall va destacar la importància de comptar amb centres «amb personalitat pròpia» que són capaços de reaccionar, de vegades «malgrat l'administració», i donar resposta a noves situacions educatives. Pel conseller, el premi és un missatge d'«exigència» del Cercle d'Economia. El president electe del Cercle, Salvador Alemany, va defensar la importància de garantir una bona base educativa per poder tenir joves ben preparats que sàpiguen desenvolupar-se en un entorn competitiu. Va destacar la feina dels equips directius, mestres i alumnes que participen en el projectes innovadors, i va recordar que un dels reptes de la institució és acostar-se als joves. L'expresident Jordi Pujol, també present en l'acte, va mostrar-se crític amb l'evolució que ha seguit el sistema educatiu, i va afirmar que una de les coses que falla és «la ideologia pedagògica».

El director de l'IES El Pedró de l'Escala, Narcís Masmartí, va recordar que el projecte Tu pots!, destacat amb el premi, és una aposta per formar persones i inserir-les en la societat –en aquest cas, en el món laboral– que té el suport del Departament d'Educació, l'Ajuntament de l'Escala, les empreses de la zona i l'institut. En el cas de l'escola Vedruna, el jurat va destacar el treball que fan amb els nouvinguts i la relació que tenen amb l'entorn.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.