| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 21 d'abril de 2021


dijous, 15 de maig de 2008
>

Deltebre i Sant Jaume s'avancen al nou pont i creen un consorci de serveis

El primer projecte serà la presentació d'una candidatura conjunta per a la llei de barris del 2009

ROSER ROYO. Deltebre
D'aquí a pocs dies comencen les obres de construcció del nou pont sobre el riu Ebre que ha d'unir Deltebre i Sant Jaume d'Enveja; mentrestant, els dos municipis han decidit avançar-s'hi i començar a teixir vincles. Així, tots dos municipis han aprovat la creació del Consorci per a la Gestió Coordinada de les Obres, Serveis i Infraestructures del delta de l'Ebre (Cogest-Ebre). L'objectiu és unir esforços i treballar conjuntament per solucionar problemes que afecten tots dos municipis, com ara la regressió i la «degradació urbanística». Un dels primers projectes serà presentar candidatura per a la llei de barris del 2009.


+ Gervasi Aspa i Castor Gonell –al centre–, ahir durant la presentació de Cogest-Ebre. Foto: R. ROYO

La construcció del pont tan reivindicat entre Deltebre i Sant Jaume obre noves oportunitats a tots dos municipis. Així ho han entès tots dos ajuntaments, que han decidit crear un consorci per «optimitzar recursos» i alhora tenir més força per pressionar les administracions superiors i resoldre problemes comuns, com ara la regressió del Delta. «La nostra dinàmica de creixement és semblant i com a municipis del Delta tenim els mateixos problemes i les mateixes inquietuds», manifestava ahir l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa (ERC), pocs minuts després que el ple municipal aprovés per unanimitat la creació de Cogest-Ebre. Fa dues setmanes ho va fer el de Sant Jaume d'Enveja. «A Sant Jaume tenim moltes esperances posades en el nou consorci i esperem que en el futur Sant Jaume i Deltebre no siguen un únic poble, però sí, un únic centre de serveis i oportunitats», assenyalava, per la seua banda, l'alcalde de Sant Jaume, Castor Gonell (PSC).

Ara tots dos ajuntaments han de treballar en l'elaboració dels estatuts del consorci, que es preveu que puga entrar en funcionament l'octubre d'enguany. A grans trets, els objectius d'aquest nou organisme supramunicipal i supracomarcal (Sant Jaume és a la comarca del Montsià i Deltebre, a la del Baix Ebre) són optimitzar serveis, planificar i executar infraestructures, impulsar actuacions de dinamització econòmica i promoció turística, coordinar les policies locals i gestionar el transport urbà i interurbà, entre d'altres.LLEI DE BARRIS 2009
Un dels problemes comuns Sant Jaume i Deltebre és el de la dispersió urbana. «Tenim una degradació urbanística important amb moltes zones dins el nucli urbà encara per urbanitzar. Al ritme actual, estaríem urbanitzant carrers fins al 2070», va explicar l'alcalde de Deltebre, i va assenyalar que un dels primers projectes del nou consorci serà crear una candidatura per aspirar als ajuts de la llei de barris de l'any 2009 i desencallar aquest problema. Deltebre té uns 100 quilòmetres de vials i Sant Jaume, 38.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Sis membres per consistori

>Deltebre i Sant Jaume d'Enveja creen un consorci per mancomunar serveis

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.