| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 4 de juny de 2023


dimecres, 14 de maig de 2008
>

Un total de 27 entitats de l'Ebre signen un manifest contra el transvasament

El president de la Cambra de Comerç diu que no es poden invertir 180 milions per omplir piscines

LURDES MORESO. Tortosa
Un total de 27 entitats de les Terres de l'Ebre van signar ahir un document que rebutja frontalment qualsevol transvasament de l'Ebre i concretament el decret llei 3/2008, que permet la interconnexió de xarxes. El document, que s'anomena Solidaritat amb les Terres de l'Ebre, ha estat elaborat per la Cambra de Comerç de Tortosa i ha rebut el suport de la patronal ebrenca AECE, els moblistes de la Sénia, la Cambra Arrossera del Montsià, Unió de Pagesos, SEO/Bird Life, la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre i la Plataforma en Defensa de l'Ebre, entre altres grups. Els sindicats UGT i CCOO no s'han adherit al manifest.


+ Un moment de la reunió dels sectors socioeconòmics a la Cambra, ahir a la tarda. Foto: L.M.

A més de l'oposició a la interconnexió de xarxes, Solidaritat amb les Terres de l'Ebre posa de manifest que les comarques de l'Ebre ja han mostrat la seua solidaritat amb el minitransvasament al Camp de Tarragona. «A més d'atendre les més bàsiques necessitats d'aigua ha servit per impulsar i activar el seu desenvolupament socioeconòmic», diuen els signants en el manifest. També destaquen l'elevada producció energètica de l'Ebre amb dues centrals nuclears i una forta implantació de centrals eòliques. «Tota la gent del país ha de saber que les Terres de l'Ebre no som insolidàries i que la infraestructura avui dia ja no és necessària perquè s'ha superat l'excepcionalitat II», va dir el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora. «Catalunya no pot reclamar més finançament a l'Estat i després construir una canonada que costarà 180 milions d'euros per omplir piscines», va afegir-hi Mora.

El document firmat per les entitats socials i econòmiques denuncia la falta d'inversió pública a les Terres de l'Ebre, reclama la creació de la circumscripció electoral pròpia i exigeix a les màximes autoritats polítiques de l'Estat i la Generalitat que es desplacen a l'Ebre «i donin les explicacions pel seu canvi de posició respecte al que mantenien fa un mes».CCOO I UGT NO EL SIGNEN
Els sindicats UGT i CCOO a les Terres de l'Ebre no s'han adherit al manifest que rebutja la interconnexió de xarxes. El secretari general de la UGT a l'Ebre, Wifredo Miró, va explicar que no comparteix la forma en què s'ha gestat el document. «No es pot crear una mesa en què els agents socials som agulles de ganxo», va dir Miró, que va criticar l'excés de protagonisme que ha tingut la Cambra de Comerç en aquest procés.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Sortim de l'UCI però continuem a l'hospital»

>El sistema Ter-Llobregat ha recollit de la pluja d'un dia l'aigua que porten 315 vaixells

>Sindicats i empresaris declinen reunir-se amb Montilla

>La PDE prepara la manifestació amb més actes

>Els vaixells portaran aigua de l'Ebre

>Pellicer (CiU) vol que Reus revoqui la moció aprovada per cedir recursos hídrics a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.