| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 12 de juny de 2024


dimarts, 13 de maig de 2008
>

Vallès. Apuntalaran el mur que va cedir i va fer que desallotgessin 26 veïns a Viladecavalls

Ara s'investiguen les causes del sinistre i es fan prospeccions per saber les afectacions a la calçada

CARLES ALUJU FERRER. Viladecavalls
Bombers i tècnics municipals inspeccionaven ahir el mur de Viladecavalls que dissabte va cedir i va provocar l'esfondrament d'un tram del carrer Major per decidir com s'apuntalava l'estructura per donar-li estabilitat. L'Ajuntament encara investiga les causes que van provocar aquest sinistre i falta per determinar quin paper hi va tenir l'aigua freàtica que transcorre per la zona. L'esfondrament ha obligat a desallotjar 26 veïns del carrer que de moment s'allotgen en dos hotels de Viladecavalls i Terrassa. D'altra banda, les pluges també van provocar dissabte a Terrassa una esllavissada en un talús de les Martines.


 Foto: EL PUNT C.A.F.

+ A l'esquerra, l'esllavissada de les Martines de Terrassa. A la dreta, la calçada de Viladecavalls que va esfondrar-se en cedir el mur. Foto: EL PUNT C.A.F.

Tothom té clar que l'aigua ha tingut un paper clau en l'esquerda que va fer cedir el mur de contenció d'unes obres al carrer Major i que va provocar l'esfondrament parcial de la calçada. Però ara caldrà determinar si el motiu va ser la crescuda de l'aigua freàtica o el trencament de la xarxa de subministrament d'aigua. La primera acció que s'executarà és apuntalar el mur i, en una segona fase, un cop estabilitzat, se n'aixecarà un de nou.

Amb aquests treballs l'Ajuntament espera avançar el retorn a casa de les 26 persones que des de dissabte estan allotjades a l'hotel Masia Castell de Sant Miquel de Viladecavalls i l'hotel Don Cándido de Terrassa.

Mentrestant, els bombers i l'Ajuntament ja han fet prospeccions en diversos trams del carrer per conèixer l'afectació. De moment, cap dels nous habitatges desallotjats no corre perill.

L'arquitecte municipal, Xavier Bellot, explicava ahir que «el subsòl estava saturat d'aigua freàtica» i assegurava que l'esquerda a la calçada que els veïns van detectar dissabte va ser segellada el mateix dia per l'empresa que fa uns pisos al solar que ha acabat cedint. L'esllavissada ha provocat un forat sota la calçada d'uns 45 metres de llarg i amb una profunditat màxima de tres metres.

El sinistre va afectar una canonada del gas, però tècnics de la companyia van treballar ahir per garantir el subministrament al poble.

El succés del carrer Major va agafar l'alcalde, Sebastià Homs, en un viatge privat. L'alcaldia accidental l'ostenta el regidor Paco Vega i fonts municipals han explicat que Homs té previst tornar al poble dimarts a la nit. NOTÍCIES RELACIONADES

>Vallès. Esllavissada a les Martines de Terrassa

>Viladecavalls apuntalarà el mur del carrer Major que ha cedit

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.