| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 21 de juliol de 2024


dilluns, 12 de maig de 2008
>

Les pluges fan pujar un insuficient 0,62% el nivell dels embassaments

Els pantans estan sis punts per sobre del grau d'emergència però 29,48 punts per sota del nivell que hi havia l'any passat

EL PUNT. Barcelona
El nivell de les conques internes s'ha incrementat un 0,62% de mitjana per les pluges d'aquest cap de setmana, que no es veien a Catalunya des de feia 13 mesos. Segons les primeres dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), dissabte els embassaments estaven entorn del 25,66% de la seva capacitat i ahir van arribar al 26,28%, un percentatge que es podria incrementar al llarg d'aquesta setmana, quan arribi als pantans l'aigua de les pluges i la resultant de la fusió de la neu. Els embassaments estan ara sis punts per sobre del 20% que marca l'inici del període d'emergència. Tot i les beneficioses pluges d'aquests darrers dies, el nivell dels pantans està 29,48 punts per sota del nivell que hi havia en el mateix període de l'any passat, que se situava entorn del 55,76%.

El temporal de llevant d'aquest cap de setmana ha fet augmentar més de mig punt, un 0,62%, el nivell dels embassaments de les conques internes, segons dades provisionals de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Per tant, si dissabte cap a les tres de la tarda els embassaments estaven entorn del 25,66% de la seva capacitat, ahir diumenge a la mateixa hora el percentatge havia augmentat lleugerament i s'havia situat al 26,28%. Cal recordar que fa unes setmanes el nivell dels pantans estava a punt de baixar a la cota del 20% que marca l'inici del període d'emergència –no l'inici de restriccions–. Tot i això, el nivell dels pantans de la conca Ter-Llobregat està 29,48 punts per sota que durant el mateix període de l'any passat.

El Departament de Medi Ambient puntualitzava dijous passat que malgrat que el nivell dels embassaments de la conca del Llobregat sigui superior al llindar de sortida d'excepcionalitat 1, el valor del llindar conjunt de les conques Ter-Llobregat, les que abasteixen d'aigua Barcelona, encara no ha superat els barems de sortida. És per això que es manté el nivell d'excepcionalitat 2.

L'increment durant aquest dissabte i diumenge del nivell dels embassaments fins al 26,28% encara augmentarà més en el transcurs d'aquesta setmana, quan arribi als pantans l'aigua de les pluges i la resultant de la fusió de la neu. Tot i això, ja han començat a notar lleument els beneficis del temporal. Concretament, dels embassaments de la Conca del Llobregat –que subministra aigua a Barcelona– el de la Baells és el que ha notat un augment més significatiu de nivell, amb un increment del 1,5%. Aquest embassament ha passat del 31,12% al 32,62% després de les pluges d'aquest cap de setmana, i s'ha situat a la meitat del nivell que tenia en el mateix període de l'any passat. Pel que fa a l'embassament de la Llosa del Cavall, té un 0,32% més de reserves i arriba al 19,12% de la seva capacitat. L'altra conca que abasteix l'àrea metropolitana és la del Ter, on el pantà de Sau ha incrementat un 0,35% el nivell i ha passat del 16,75% al 17,10%. Un altre pantà d'aquesta conca, el de Susqueda, ha passat d'un 28,83%, que tenia dissabte, a un 29,06% ahir diumenge.

Malgrat que el nivell dels pantans s'ha incrementat, encara és lluny del 55,76% de capacitat total, com fa un any.LA SORTIDA DELS BOMBERS
Tot i que ahir les pluges van remetre, els Bombers de la Generalitat van rebre prop de 250 avisos entre dissabte al vespre i diumenge al migdia. Una de les sortides més importants va ser a Viladecavalls, on els Bombers de la Generalitat van enviar set dotacions per desallotjar, com a mesura preventiva, catorze persones de cinc cases del carrer Major, ja que una part del mur de contenció situat davant dels seus habitatges es va esfondrar. Els bombers també van haver de fer diverses sortides a la demarcació de Tarragona com a conseqüència del vent i la pluja: les més importants, per la caiguda d'un mur a la Bisbal del Penedès, on no es van haver de lamentar danys, i a Salou, on un arbre havia cedit a la força del vent i es temia que pogués caure sobre la catenària de la xarxa ferroviària. A Tarragona, els rius i les rieres baixaven ahir amb un cert cabal, mentre que la sorra de les platges, on descansava tot allò que el mar hi havia arrossegat, havia minvat. Aquests eren els efectes més visibles del temporal que, a banda d'afectar Tarragona, també s'havia deixat notar amb força a la resta de la Costa Daurada. En perdre força el temporal, el Centre d'Emergències de Catalunya va desactivar, durant la matinada de diumenge, el pla especial per inundacions a Catalunya (Inuncat).

LA PREVISIÓ
Per al dia d'avui s'espera que el cel estigui tapat, amb núvols més compactes a la meitat est del país i a la resta del prelitoral. S'esperen xàfecs de distribució i intensitat variables a partir d'aquest migdia.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Fira de Sant Ponç malgrat la pluja.

>La PDEE alerta del perill de desaparició del Delta i culpa directament el tripartit

>El manifest

>La pluja només fa pujar un 0,62% el nivell d'aigua dels embassaments

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.