| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 27 de novembre de 2022


diumenge, 11 de maig de 2008
>

«No volem polítics que siguin sucursals de Barcelona o de Madrid»

Un centenar de pagesos es manifesten contra l'extracció d'aigua dels pous a dos dies que surti el primer vaixell

ALEJANDRO TEODORO. Tarragona
Sota el lema Al Camp de Tarragona no en sobra ni una gota, Unió de Pagesos, juntament amb la Plataforma del Baix Gaià, va manifestar-se ahir a la ciutat per rebutjar la portada d'aigua en vaixell dels pous del Camp cap a Barcelona. Tot i la pluja que va caure durant tota la tarda, un centenar de persones van acudir a la cita per incomodar la determinació del govern. La concentració es va dur a terme a dos dies de la sortida des del port de Tarragona del primer vaixell que portarà aigua cap a Barcelona, cosa que consideren «una falta de respecte als pagesos i a la població de la zona». L'UP creu que el problema és «econòmic, ja que entitats com ‘La Caixa' o Agbar –adjudicatària de la canonada de la interconnexió– volen enriquir-se amb el tema de l'aigua».


 Foto: DIMAS BALAGUER EFE

+ A l'esquerra, una imatge de la manifestació i, a la dreta, el vaixell que ha de portar l'aigua a Barcelona a partir de dimarts. Foto: DIMAS BALAGUER EFE

Consens, comprensió i respecte. Aquestes són les condicions que defineixen la demanda de la Unió de Pagesos sobre la qüestió de l'aigua. «No és normal que vulguin captar l'aigua dels pous de Tarragona, quan saben que no en sobra», va declarar Josep Maria Coll, coordinador territorial.

La manifestació va tenir dues parades: una davant de la delegació de l'Agència Catalana de l'Aigua, i l'altra, a la subdelegació del govern estatal. Va ser llavors quan els assistents van abocar nombrosos sacs de sal, en referència a la temuda salinització dels aqüífers, protestant així contra la «política errònia dels que ens governen».

Els membres de l'agrupació agrària van criticar l'actitud dels polítics. «Em sorprèn que els nostres mandataris diguin que sobra aigua a Tarragona quan no és així. Els pous són molt sensibles i si es duu a terme el transvasament faran falta 15 o 20 anys perquè es puguin refer», va afirmar Coll.

En relació al vaixell que sortirà dimarts que ve del port, el responsable territorial va comentar que «falta responsabilitat. Han argumentat que els vaixells ja estan pagats i no hi ha marxa enrere».


Interessos econòmics

Felip Domènech, responsable de l'aigua del consell nacional del sindicat, va explicar que «tot és un problema econòmic. Empreses com ara Agbar o ‘La Caixa' estan ficades en aquest assumpte i per fi s'han tret la careta». Els assistents a l'acte van carregar contra les empreses que volen privatitzar l'aigua. «La connexió amb Olèrdola es farà per l'AP-7, i ja sabeu qui hi ha darrere d'aquesta autopista», van dir, en referència a l'entitat bancària.

Pere Guinovart, membre de l'UP i alcalde del Morell, va instar tots els pagesos a «continuar lluitant» i va ser molt crític amb la gestió dels dirigents. «No volem polítics que siguin sucursals de Barcelona o Madrid. Necessitem persones compromeses, que aportin solucions a totes les parts afectades», va sentenciar. NOTÍCIES RELACIONADES

>Avui és el torn de la PDDE

>Un centenar de pagesos sota la pluja contra l'extracció d'aigua dels pous

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.