| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 22 d'octubre de 2019


divendres, 9 de maig de 2008
>

Maresme. L'Ajuntament de Mataró reobre el casal on es van trobar drogues

Els gestors del centre volen que s'aclareixin els fets abans de reprendre l'activitat

LLUÍS MARTÍNEZ. Mataró
Un decret de l'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), ha permès reobrir el casal de joves de Cerdanyola, que fa quinze dies es va tancar de forma provisional perquè la policia va trobar-hi drogues a dins de les instal·lacions. Els gestors del centre, l'Associació Infantil i Juvenil Casal Xerinola, comenten que fins que el govern municipal no aclareixi els fets i els doni explicacions, no reprendran l'activitat. A més, lamenten que la situació «ha estigmatitzat» l'espai i que ara caldrà reparar-ho.


+ El casal de joves va obrir les portes dimecres. Foto: LL.M.

El Casal de Joves de Cerdanyola ja ha obert les portes. El regidor de Via Pública, Oriol Batista (PSC), va assenyalar ahir que «un cop tramitades les diligències policials no tenia sentit que continués precintat». La regidora de Joventut, Ana Barrera (PSC), hi afegeix que tot i que les activitats adreçades al col·lectiu jove no s'han pogut reprendre, sí que ho han fet d'altres. Barrera ho atribueix al fet que encara no s'han pogut reunir amb l'entitat Xerinola. «Mai hem posat en dubte l'activitat i el treball que fan i volem que continuïn gestionant l'espai de joves», assenyala Barrera, que insisteix a dir que el govern local mai ha culpat l'entitat de permetre la venda de drogues al casal.

Des de l'entitat infantil i juvenil Xerinola, Sandra Farré, lamenta que costarà reparar la mala imatge que s'ha creat de l'espai de Cerdanyola. «Fa vuit anys que treballem al barri i de cop i volta tot s'he n'ha anat en orris», es queixa Farré, que considera que s'ha trencat la confiança que fins ara havien dipositat en ells escoles, instituts i famílies. «Encara ningú ens ha dit si estem acusats d'alguna cosa», es queixa. Tot i la incertesa amb què han viscut aquests quinze dies, l'associació juvenil confia poder reprendre l'activitat un cop s'aclareixin els fets i l'Ajuntament doni les explicacions. En aquest sentit, una de les demandes que ja fa Xerinola és la necessitat d'incrementar els recursos públics que es destinen als seus projectes «per afrontar la situació del jovent del barri a fons i de forma rigorosa», perquè el model actual s'ha vist del tot insuficient.

El conflicte que ha generat el tancament del casal també va arribar dimecres al consell del pla integral de Cerdanyola. Després d'un debat intens, es va aprovar una declaració per donar suport a l'entitat gestora de l'equipament i per reprovar l'actuació del govern municipal. NOTÍCIES RELACIONADES

>Reobren el casal de Mataró tancat perquè s'hi van trobar drogues

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.