| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de febrer de 2023


dijous, 8 de maig de 2008
>

Blanes «inaugura» la nova platja de s'Abanell amb tot un tram sense arreglar

La zona final, davant dels càmpings, continua en un estat lamentable perquè depèn de la Generalitat, que no hi ha fet res

JORDI COLOMER. Blanes
L'alcalde de Blanes, Josep Trias, el regidor de Turisme, Fernando Gómez, i el president de l'Associació d'Hotelers de Blanes, Enric Portas, van «inaugurar» ahir la nova platja de s'Abanell en una roda de premsa en què van fer una valoració global de l'aportació de sorra feta per Costes en els darrers dies, que finalment ha estat, segons l'alcalde, de 160.000 metres cúbics, un pèl per sobre del que s'havia previst inicialment (150.000 m³). Portas, però, va denunciar que el tram de davant dels càmpings, que depèn de la Generalitat, està en un estat lamentable, i l'alcalde va reclamar que s'arreglés abans que arribi aquest estiu, ja que tots dos van coincidir que amb l'estat actual aquella zona és perillosa i algú podria acabar-hi prenent mal.

Des de Blanes s'ha rebut amb satisfacció l'anhelada recuperació de la platja de s'Abanell. El regidor de Turisme, Fernando Gómez, va destacar-ne la transcendència, ja que va dir que per a ells «és molt important el turisme de sol i platja». Enric Portas també va assenyalar que li semblava «fantàstic», perquè feia temps que ho reclamaven, però va denunciar que la zona final de s'Abanell «està destrossada» i que «algú s'hi pot fer mal». «Aquí ningú no hi fa res», va criticar. L'alcalde, que també va destacar que s'està treballant perquè el projecte de reforma del passeig es faci «al més ràpid possible», va reclamar a la Generalitat que arregli la part que li pertoca. En aquest sentit, va indicar que l'Ajuntament ha fet peticions al govern català i que actualment els tècnics municipals estan en contacte amb els de la Generalitat.

Un altre tema polèmic és el de l'extracció de sorra del delta de la Tordera. Tot i que l'alcalde havia assegurat la setmana passada que s'havia fet una declaració d'impacte ambiental positiva, en el BOE s'assenyala justament tot el contrari, que no s'ha dut a terme.

El tram nord de la platja, el més pròxim a Sa Palomera i al centre de la vila, és el que ha rebut més sorra i on les tasques de condicionament del passeig han tingut uns acabats més acurats. De les roques i les onades tocant i malmetent el passeig, s'ha passat a tenir una platja força ampla. Una de les zones més afectades pel temporal, davant de l'hotel Horitzó, on el mar va fer un gran forat, ha trigat uns tres mesos i mig a aconseguir una imatge decent. Tot i això, no s'ha enrajolat el terra i queden detalls per polir, però Costes se n'ha desentès i assegura que ells ja han fet la feina.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Casamitjana diu davant 300 veïns de Santa Margarida que anirà on calgui per evitar que es toqui cap propietat

>Més de 160.000 m³ de sorra a s'Abanell.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.