| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 7 de juliol de 2022


dimecres, 7 de maig de 2008
>

Proposen reduir el consum de plàstic amb una taxa de 20 cèntims per bossaR.M.B.. Barcelona

+ Una dona, amb bosses d'un supermercat. Foto: GABRIEL MASSANA

Si els comerços fan pagar 20 cèntims per cada bossa que s'emportin els clients, els consumidors s'acostumaran a portar el cabàs de casa i disminuirà el nombre de deixalles de plàstic que acaben als abocadors. Amb aquesta filosofia, la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i la Federació Ecologistes de Catalunya van presentar ahir la campanya Catalunya lliure de bosses , amb la qual pretenen conscienciar la població de l'impacte ambiental que representa el fet que a Catalunya es consumeixin cada any 110.000 tones de bosses de plàstic, el 2,32% del total de les deixalles. «La vida mitjana de les bosses de plàstic és de 12 minuts, i ben poques s'acaben reutilitzant com a bossa per a les escombraries», van assenyalar des de la fundació.

Els responsables de la campanya posaran en marxa una recollida de signatures i d'adhesions per forçar la Generalitat a implantar el gravamen dels 20 cèntims, ja sigui dins de la llei d'acompanyament dels pressupostos o en forma de decret. Els ecologistes, que proposen el 3 de juliol com el dia català sense bosses de plàstic, busquen el suport de particulars, ajuntaments, cadenes comercials i gremis. De moment s'hi han adherit alguns consistoris i empreses, les universitats Politècnica i Autònoma i institucions com ara l'Agència Catalana de Residus, que tot i defensar la conscienciació ciutadana no s'ha pronunciat sobre la taxa.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.