| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 3 de febrer de 2023


dimarts, 6 de maig de 2008
>

El Tricicle es passa al musical i dirigirà «Spamalot» en castellàJORDI BORDES. Barcelona

+ Alguns dels 800 candidats a figurar en el repartiment. Foto: G.M.

La companyia El tricicle, deixeble de Marcel Marceau, dirigirà Spamalot en castellà, reconeixent-se ara també devots de l'humor surrealista de Monty Python's.

Una altra jornada d'estretors al Teatre Poliorama. Si ja és complicat baixar per la Rambla sense topar amb cap dona amb pamela i sandàlies, ahir la cua que sortia del teatre de Barcelona feia més inversemblant la imatge turística amb un parell de cavallers, calçats amb malla i escut, que cavalcaven entre els primers candidats a participar en el musical Spamalot i les estàtues humanes. Els tres membres d'El Tricicle es passen al musical i ho fan en castellà. Els actors, que feien reverències quan el mim Marcel Marceau actuava al Paral·lel, ara es declaren també deixebles de la factoria Monty Python. No és fortuït: el muntatge que ara es prepara pel setembre parteix de la pel·lícula Los caballeros de la mesa cuadrada .

A dins, al vestíbul els aspirants a ballarins fan escalfament. Quan només fa una hora que han començat les proves ja s'intueix aquella fortor de gimnàs sense dutxes. El que no fa flexions a la barana s'aguanta amb el rellotge d'en Brossa o s'encasta amb les crítiques ampliades a les parets d'El llibertí. Finalment, l'escenari. Entre els col·legues s'avisen que les fustes patinen i es demanen vambes d'emergència. També els comenten la dificultat de la segona coreografia, «hiperràpida», amb una peça desimbolta que recorda la tonada de La vida de Brian. A escena, la darrera constatació de les estretors: els aspirants s'han de fintar entre ells sense caure sobre el rètol dels patrocinadors i sense deixar-se una ungla en el decorat semicircular. A platea, Jordi Bosch s'abraçava ahir amb els tricicles, com a bon candidat de rei Artur.

Spamalot s'estrenarà al setembre, en una temporada que arrencarà amb quatre musicals més. El Tricicle mateix farà la competència perquè té previst fer temporada de Garrick al Poliorama superpoblat d'aquests dies. Stromboli signa el seu segon musical, després de Grease, que va estar una temporada i mitja al Victòria i ha fet gira per tot l'Estat. L'objectiu és repetir èxit. El Tricicle farà la primera versió no anglosaxona d'un musical estrenat el 2005 a Broadway. Faran una lectura fidel a l'humor britànic passada pel tamís del grup de mim.

Bieito va pensar que Tirant lo Blanc podria baixar per la Rambla amb cavall per descavalcar al Romea en el muntatge homònim. Ahir, els cavallers actors (que van acceptar la feina amb la condició que no podrien ser un dels 800 candidats a fer el càsting) corrien, com nens, a l'esquena d'un centaure. La comparsa divertia els vianants de franc. A la Rambla del barret mexicà, la parella es podia confondre amb un parell d'esbojarrats d'un comiat de solters.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.