| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 22 de setembre de 2019


dimarts, 6 de maig de 2008
>

Educació decideix mantenir el batxillerat nocturn en alguns instituts

El departament no eliminarà del tot l'oferta però la reduirà a pocs centres

MARCEL BARRERA. Barcelona
La polèmica per la decisió del Departament d'Educació de suprimir el batxillerat nocturn dels instituts durant els pròxims dos anys ha fet reaccionar el departament, que sembla haver optat per la fórmula intermèdia que proposava l'associació de directors Axia, que consisteix a mantenir el batxillerat nocturn, encara que es reduirà el nombre de centres –ara són 45– que fan classes a la nit. Ahir, encara es van sentir algunes crítiques a la retallada inicial que volia fer Educació.

Les crítiques per la supressió gradual del batxillerat nocturn havien arribat fins i tot des de les files d'ICV, el soci de govern, que a través de la diputada Dolors Camats va expressar ahir el seu rebuig a la proposta. La portaveu va assegurar que «qualsevol mesura a prendre ha de tenir en compte la posició dels ajuntaments que coneixen la demanda als seus municipis i que són també administració educativa».

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va voler calmar els ànims que s'havien escalfat els últims dies tant pel fons com per la forma amb què es va decidir la supressió, en un principi en dos anys, dels estudis de batxillerat nocturn. Finalment, i no és la primera vegada, el departament d'Ernest Maragall ha fet marxa enrere de les seves intencions inicials. Des que el sindicat de mestres ASPEPC-SPS va denunciar les intencions del Departament d'Educació, el passat 25 d'abril, les reaccions contràries no han parat d'aparèixer, tot i que en aquests estudis hi ha matriculats un nombre reduït d'alumnes, uns 4.900.

Els sindicats de mestres USTEC-STEs, ASPEPC i la CGT van convocar una vaga pel dimecres 14 de maig que, de moment, es manté en espera que en la reunió que sindicats i Educació han de tenir dimecres vinent el departament concreti la «racionalització» dels estudis que ahir va anunciar el conseller Maragall.

«No hi ha res oficial i esperarem el que ens diguin en la reunió de dimecres per decidir si mantenim la vaga; si la supressió es fes només en alguns pocs centres en podríem parlar», va declarar ahir Rosa Cañadell, portaveu del sindicat de mestres USTEC-STEs.

Ahir també es van manifestar, després de 10 dies de polèmica, els sindicats CCOO i UGT, que van rebutjar l'eliminació del batxillerat i van expressar la seva «preocupació per l'enorme distància en negatiu entre els objectius de graduació postobligatòria en secundària superior a Europa i la realitat actual del nostre país».

Els dos sindicats es van remetre a l'acord estratègic per demanar una reunió amb el Departament d'Educació i «redreçar la situació crítica». La federació de pares Fapac va coincidir amb els sindicats de mestres i va demanar fa uns dies al Departament d'Educació la rectificació que finalment sembla que ha arribat.BAIXA DEMANDA
Per la seva banda, el director territorial d'Educació a Tarragona, Vicent Villena, va justificar ahir l'anunci de la supressió del batxillerat nocturn per l'«evolució a la baixa de la demanda», amb variables com els abandonaments, i sobretot pel fet que, segons va assegurar, s'ofereixen alternatives com un batxillerat diürn «molt més flexible» i, d'altra banda, l'Institut Obert de Catalunya. Villena va explicar que els actuals centres de nocturn podrien funcionar a partir d'ara com a centres de suport a l'ensenyament a distància.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Els estudiants mantenen la manifestació per avui

>Manifestació, avui

>Educació decideix finalment mantenir el batxillerat nocturn en alguns instituts

>Educació decideix finalment mantenir el batxillerat nocturn en alguns instituts

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.