| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 5 de juliol de 2022


dissabte, 3 de maig de 2008
>

Rajoy tanca la polèmica amb Aguirre i defensa un PP que ampliï les files

Coincideix amb la presidenta regional durant la celebració del Dia de la Comunitat de Madrid

JOSEP MARTINOY AGÈNCIES.
El líder del PP, Mariano Rajoy, considera que la seva polèmica amb la presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, «en el supòsit que hagués existit, està absolutament tancada» i, sobre la futura direcció del seu partit, aposta per «l'ampliació», no per «la substitució». En declaracions als periodistes durant la recepció oficial oferta per Aguirre amb motiu del Dia de la Comunitat de Madrid, Rajoy va destacar que el PP està «molt millor que fa quinze dies», va assegurar que desconeix quants avals té ja la seva candidatura i va subratllar que el debat sobre la proposta de primàries s'haurà de fer en el congrés del juny.


+ Rajoy saluda Aguirre durant els actes oficials del Dia de la Comunitat de Madrid. Foto: EFE

El líder del PP va voler deixar clar als militants que, «tot i el soroll que hi ha», aquesta formació es presentarà «com un partit unit», farà «un esforç d'integració» i «donarà oportunitats a gent que les mereix i té ganes de treballar». «No es guanyen amics per la via de la substitució, sinó que se'n guanyen per via de l'ampliació, que és el que farem», va recalcar Rajoy, abans d'afegir-hi: «Les coses estan molt millor que fa quinze dies i d'aquí a quinze dies estaran millor del que puguin estar avui».

El president del PP va demanar en tot cas que, «en aquests moments, que han estat de dificultat, com tothom sap, el Partit Popular doni la talla i estigui a l'altura de les circumstàncies», si bé va matisar tot seguit que està «absolutament segur que ho estarà». Davant les preguntes dels periodistes, Rajoy va explicar que, durant els actes oficials d'ahir, va estar «xerrant amb l'alcalde» de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, perquè el coneix «des de fa vint-i-molts anys» i sempre hi ha tingut «una extraordinària relació».

Sobre Aguirre, va considerar «absolutament tancada» la seva polèmica amb ella, «en el supòsit que n'hi hagués hagut», i va destacar que, a més d'ahir, tots dos coincidiran dilluns en la presentació d'un llibre de Jaime Ignacio del Burgo i el dia 25 en un acte de partit per commemorar el resultat del PP en les eleccions autonòmiques i municipals de fa un any. Rajoy va eludir pronunciar-se sobre la proposta de celebrar primàries en el Partit Popular per escollir el seu candidat a la presidència del govern estatal i es va limitar a recordar que el PP està ara en «un debat obert» precongressual, que «d'aquí a pocs dies» es presentaran els projectes de ponències i que «cada militant pot opinar el que consideri oportú i convenient». «El debat es farà en el congrés –va insistir– i l'única cosa que espero és que sigui un debat del qual surti un partit més unit, més fort i a l'altura del que esperen més de 10 milions d'espanyols que ens van donar suport i d'altres moltes persones que volen que hi hagi una oposició que compleixi la seva funció: controlar el govern i al mateix temps ser capaç de presentar una alternativa.» NOTÍCIES RELACIONADES

>Més enllà del Dos de Maig

>Rajoy tanca la polèmica amb Aguirre i defensa un PP que ampliï les files

>Rajoy tanca la polèmica amb Aguirre i defensa un PP que ampliï les files

>Rajoy tanca la polèmica amb Aguirre i defensa un PP que ampliï les files

>Rajoy tanca la polèmica amb Aguirre i defensa un PP que ampliï les files

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.