| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 11 de desembre de 2023


dijous, 1 de maig de 2008
>

El PSC de l'Ebre avala la interconnexió però entén la desconfiança dels ciutadans

Sabaté destaca la «cohesió» del tripartit i diu que la «imatge de disbauxa» al govern és per «un excés de transparència»

GUSTAU MORENO. Tortosa
Els màxims dirigents del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté i Antoni Sabaté, van fer ahir una valoració molt positiva de la convalidació del decret que permet allargar el minitransvasament de Tarragona al sistema Ter-Llobregat. Segons els socialistes, la cohesió del govern català sobre la situació adoptada és total i no s'esperen baixes de regidors o militants del PSC que s'oposen a la nova canonada, ni se'n té constància. De fet, Joan Sabaté va remarcar que el decret és «la millor garantia» per refiar-se de la temporalitat del transvasament de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona i del fet que no hi haurà més detraccions. Sabaté va admetre que els ciutadans del territori tenen dret a desconfiar del govern, però va fer una crida a defugir «l'excés de victimisme».


+ Antoni Sabaté i Joan Sabaté en un moment de la compareixença d'ahir. Foto: GUSTAU MORENO

El PSC de les Terres de l'Ebre va intentar ahir fer pedagogia per explicar als ciutadans del territori «la necessitat, l'excepcionalitat i la temporalitat» de la interconnexió de xarxes. Així, el primer secretari del PSC al territori, Antoni Sabaté, va destacar que el decret convalidat dimarts pel Congrés dels Diputats «entronca de forma coherent» amb la posició dels socialistes, que sempre havien defensat la interconnexió de xarxes com a mesura d'emergència per garantir l'abastiment d'aigua per al consum humà. A més, Sabaté va remarcar que el decret recull que l'aportació d'aigua havia de sortir de les concessions per regar que ja hi havia a la conca de l'Ebre, «per transferir-les puntualment a les conques internes de Catalunya».

El president del PSC a l'Ebre, Joan Sabaté, també va destacar el «nivell de cohesió del tripartit» sobre la mesura adoptada, tot i l'abstenció d'ERC en la votació de Madrid. «Encara creiem en la nova cultura de l'aigua, però el govern no ha arribat a temps per a aquesta sequera sobrevinguda a Catalunya», va dir Sabaté, que va aclarir que per la nova canonada no es transferiran els excedents del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), sinó la recuperació de l'aigua que es perd a les fuites dels regadius del conjunt de la conca de l'Ebre, un cop fetes diverses obres hidràuliques que permetran «estalviar» més aigua. «Ara aquesta aigua anirà riu avall, farà el seu paper ecològic i s'agafarà des del punt de captació que el CAT té a Campredó», va afegir. Amb tot, Sabaté va precisar que el PSC de l'Ebre encara no té cap esborrany del conveni que redacten el govern de l'Estat i la Generalitat, i que molt probablement es farà públic a finals de setmana o al principi de la setmana que ve. Tampoc hi ha més notícies sobre el traçat definitiu de la canonada o les característiques tècniques del projecte, que segons va dir Sabaté potser s'anirà refent sobre la marxa, com passa en altres obres hidràuliques que es fan per la via d'urgència.

L'exalcalde de Tortosa va assenyalar que no haurien de caldre «aixetes ni comportes» a la canonada, ja que «en un estat democràtic la millor garantia és la llei». Sabaté també va negar que la disposició addicional quarta siga una porta oberta a nous transvasaments de l'Ebre, i va afegir que, després de les garanties que ha donat el govern de l'Estat, «només queda la confiança i la desconfiança de la gent». En aquest sentit, Sabaté va admetre que els ciutadans «tenen dret» a desconfiar i estar molestos amb l'acció del govern. «Però si s'ha pecat d'alguna cosa ha estat d'excés de transparència, ja que el fet d'informar de les diferents alternatives ha donat una imatge de disbauxa», va concloure. NOTÍCIES RELACIONADES

>La conca es manté en situació de prealerta

>La Ribera demana la dimissió de Baltasar

>Rialb dobla les reserves

>L'Estat i la Generalitat tenen a punt el conveni

>Incongruències del PSC

>ICV defensa el vot útil

>Suport a l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja

>ERC, partit de pancarta

>L'Estat respon a l'estalvi d'aigua dels regants invertint 262 milions

>Política Territorial no permet convocar el Consell Econòmic i Social de l'Ebre

>Puigcercós diu que Millan té tot el dret de deixar ERC

>Jóvens de l'Ebre convoquen una protesta dissabte a la Delegació

>El Consell Comarcal del Montsià rebutja el transvasament de l'Ebre

>El PSC de les Terres de l'Ebre justifica la interconnexió de xarxes

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.