| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 6 d'octubre de 2022


dijous, 1 de maig de 2008
>

Barcelonès Nord. El govern de Badalona fa marxa enrere i ara vol descartar el canal del port

L'anunci agafa de sorpresa el Consell Comarcal del Barcelonès, implicat en el projecte

SARA MUÑOZ. Badalona
El nou alcalde de Badalona, Jordi Serra (PSC), va anunciar ahir que el govern municipal està valorant molt seriosament la possibilitat de descartar el canal que ha de permetre endinsar el port a la ciutat i, a canvi, ampliar el parc que ha de prosseguir aquesta infraestructura. Aquesta voluntat disposa del suport del principal soci de govern dels socialistes, CiU, però a hores d'ara no se sap si rebrà el vistiplau del Consell Comarcal del Barcelonès, l'òrgan que té el 50% de les accions de l'empresa que gestiona la construcció del port. De fet, l'anunci de l'alcalde va agafar de sorpresa moltes de les parts implicades en el projecte.


+ Algunes promotores han començat a moure els terrenys comptant amb el canal. Foto: S.M.

Jordi Serra va fer aquest anunci durant el programa El debat de la plaça de la Vila, emès per Televisió de Badalona, quan li van preguntar com afectaria la crisi de la construcció als projectes que estan pendents d'executar. Entre aquests, un dels més rellevants és el del canal portuari i el parc de 28.000 metres quadrats que ha de connectar el port de Badalona amb el Palau Olímpic i que ha de desencadenar en la construcció de 2.000 habitatges. En referir-se a aquesta actuació, l'alcalde de Badalona es va mostrar partidari de descartar el canal portuari, «per estalviar temps, costos i dificultats que comporta l'actuació, com ara elevar la via del tren per fer passar el canal». Jordi Serra va deixar clar que la possibilitat de refusar la làmina d'aigua «només s'està estudiant», però es va mostrar davant els periodistes com un ferm defensor d'aquesta opció.

Ahir, el líder del principal soci de govern dels socialistes a Badalona, Ferran Falcó (CiU), va confirmar que els dos polítics estan valorant introduir aquesta important modificació en el projecte, tot confiat que el canvi «suposaria tancar la carpeta del port més aviat del que es podria fer si es construís el canal». Falcó, que defensa que la ciutat necessita que es facin «passos ferms per accelerar els projectes que queden pendents», recorda que el seu grup ja va defensar l'any 1987 un port sense canal. El polític convergent comparteix amb Serra l'opinió que el canvi d'actuació «podria fer que s'estalviessin uns diners que es podrien destinar a altres coses».

La notícia feta pública ahir per Jordi Serra a la televisió local, però, no sembla estar consensuada amb el Consell Comarcal del Barcelonès, l'organisme que té un 50% de les accions de Marina Badalona, l'empresa que gestiona el port i la remodelació de tot l'entorn. Des del Consell Comarcal no es va valorar ahir l'anunci de l'alcalde de Badalona, com tampoc no va ser avaluat pels responsables de Marina Badalona.DECISIÓ UNILATERAL
I és que sembla que l'equip de govern de Badalona, del qual també forma part ERC tot i que sempre s'ha desmarcat del projecte del port, no ha tingut en compte que qualsevol decisió que afecti aquesta intervenció ha de rebre el vistiplau del consell d'administració de Marina Badalona, del qual formen part tant l'Ajuntament com el Consell Comarcal. A més, algunes de les persones que van aprovar el projecte que hi ha sobre la taula, amb un canal de 300 metres de llargària, encara formen part de l'òrgan que pren les decisions a Marina Badalona. S'ha de tenir en compte, a més a més, que la concessió administrativa que al seu dia va concedir la Generalitat inclou el canal portuari, on s'han previst 178 amarradors. Alguns estan emparaulats, però no hi ha cap document signat.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>Barcelonès Nord. Què dirien els promotors?

>El futur canal del port, en suspens.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.