| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 27 de novembre de 2021


dijous, 1 de maig de 2008
>

El nombre de persones examinades per la fuita d'Ascó augmentarà fins a 2.412

Els experts de la UE que ahir van visitar la central descarten que hi hagi risc i avalen la gestió del CSN

J. PRADES EFE. Tarragona
Primer van ser 800 persones, després el doble, i finalment seran 2.412 les que se sotmetran, voluntàriament o per indicació del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), als controls radiològics per comprovar que la fuita del novembre passat a Ascó I no ha tingut cap impacte radiològic sobre les persones ni els treballadors, i confirmar així els resultats negatius obtinguts en els 1.500 controls fets fins ara. Ho va anunciar ahir el CSN, després de la visita que va fer a Ascó una missió de tres experts de la direcció general d'Energia i Transports de la Comissió Europea arribats des de Brussel·leses en el marc de l'article 35 del tractat Euratom.


+ Dues tècniques de l'autoritat nuclear al camió on s'han dut a terme les revisions als escolars que van visitar Ascó. Foto: M.R.

La visita va tenir lloc després de diversos contactes entre el CSN i la Unió Europea «en què l'organisme regulador va convidar l'executiu comunitari» a visitar Ascó «per rebre de primera mà tota la informació disponible sobre l'incident». Durant l'estada a la central nuclear els experts van estar acompanyats per un equip tècnic del CSN i «van prestar una especial atenció a la seqüència cronològica dels fets, des de la notificació per l'empresa titular al CSN el passat 4 d'abril a la immediata resposta del regulador, que va posar en marxa una investigació i una sèrie d'inspeccions en la instal·lació i els seus voltants». L'equip internacional també «va comprovar la metodologia i els resultats del programa de protecció radiològica, supervisat pel CSN, que ha permès controlar fins al moment 1.500 treballadors i visitants sense que s'hagin trobat signes de contaminació, circumstància que han verificat els experts comunitaris». Els pròxims dies, segons el CSN, «es faran mesures fins a completar la previsió actual de control fins a les 2.412 persones».RISC «INSIGNIFICANT»
L'autoritat nuclear espanyola va dir que l'esborrany de l'informe dels experts europeus que s'haurà d'aprovar a la Comissió Europea destaca «el fet que la gran majoria» de les partícules contaminades «es trobés dintre de la doble tanca de la central» i també «que el risc radiològic per a la població hagi estat insignificant». El CSN va afegir: «L'equip comunitari avala l'eficàcia general dels controls i del sistema de vigilància» fets pel mateix CSN.


 NOTÍCIES RELACIONADES

>CiU no vol cap magatzem de residus a Ascó

>Caldrà examinar més de 2.400 persones per la fuita d'Ascó

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.