| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de maig de 2024


dijous, 1 de maig de 2008
>

Una videoinstal·lació de Núria Güell guanya la 5a Biennal d'Art de Girona

S'han adquirit obres de Marc Palau, Sergi Oller, Esteve Subirah, Charo Santana i Òscar Amorós

XAVIER CASTILLÓN. Girona
L'artista vidrerenca Núria Güell ha guanyat la 5a Biennal d'Art de Girona, organitzada per la Casa de Cultura de la Diputació, amb la videoinstal·lació Valor # 1. La inculcación i Valor # 1. Desvanecer. El jurat ha destacat l'obra guanyadora, premiada amb 6.000 euros, perquè és una proposta «d'una forta càrrega poètica» i ha valorat la capacitat de Güell per vincular diferents llenguatges sense alterar la cohesió interna de l'obra. El jurat ha seleccionat 26 obres de les 385 presentades, 25 de les quals formaran part de l'exposició que es podrà visitar a la Casa de Cultura del 17 de maig al 14 de juny, i recomana la compra de cinc de les obres.


+ Núria Güell, a l'exposició Experiències Caravana Natura, presentada el març del 2007 a la sala municipal de Girona. Foto: X.C.

Núria Güell (Vidreres, 1981) s'ha format a Barcelona i actualment està realitzant a l'Havana (Cuba) els cursos de la Càtedra d'Art de Conducta, dirigida per Tània Bruguera, per la qual cosa no podrà recollir en persona el seu premi a la inauguració de l'exposició de les obres seleccionades en aquesta Biennal. L'estiu del 2006, Güell va desenvolupar el projecte d'ús públic Caravana Natura, en què posava a la disposició de tothom una caravana al mig d'un bosc per viure una intensa sensació de solitud i aïllament. A partir de les experiències plasmades pels voluntaris en diversos formats va muntar una exposició a la sala municipal de la Rambla de Girona. L'any passat, Güell va portar a terme el projecte d'intervenció a l'espai públic La ciudad del espectáculo i, més recentment, ha participat a la mostra Ciutats ocasionals en el CCCB i ha estat seleccionada per participar a l'exposició Talent latent, dins del festival Scan'08.

L'exposició d'aquesta cinquena Biennal inclourà només 25 de les 26 obres seleccionades pel jurat, perquè un dels artistes ha renunciat a integrar l'obra en la mostra. Pel que fa a les obres que el jurat ha aconsellat adquirir, la Fundació Casa de Cultura ha negociat la compra de l'obra Lizània, de Marc Palau i Gibert, per un valor idèntic al del primer premi. El jurat considera que cal facilitar a l'artista mitjans per continuar explorant una línia d'investigació «fèrtil». Segons el jurat, el treball fotogràfic de Palau i Gibert és una mostra de com una peça d'art contemporani pot incorporar i actualitzar continguts perennes presents al llarg de la història de l'art.

El jurat també ha recomanat la compra de Sense títol, n. 2 de la sèrie Transicions de Sergi Oller; En el lloc dels fets, d'Esteve Subirah; Duet d'hivern!, de Charo Santana, i Primera llum de la matinada, d'Òscar Amorós.

L'exposició de la Biennal també inclourà obres dels artistes Anna Bahí, Manel Bayo, Leo Beard, Laia Bedós, Lluís Bruguera, Pep Camps, Carlus Camps, Narcís Gironell, Shelley Hill, Jordi Isern, Nobuko Kihira, Clara Oliveras, Marc Palau, Carles Piqueras, Dolors Rusiñol, Kenneth Russo, Jordi Sàbat, Carme Sanglas i Chikako Taketani. Hi haurà un catàleg en paper i en format digital (www.casadecultura.cat) a partir del 16 de maig, quan s'inaugurarà la mostra. El jurat ha estat format per Maria Lluïsa Borràs, Pilar Parcerisas, David Santaeulària, Rosa Pera, Eudald Camps i Quim Domene. NOTÍCIES RELACIONADES

>Comença Inund'art

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.