| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dilluns, 19 d'agost de 2019


dimecres, 30 d'abril de 2008
>

El perfil del turista de Ryanair correspon a un italià que va a Barcelona i gasta 717 euros

A l'estiu, per cada viatger que es queda a les comarques gironines, n'hi ha dos que fan vacances a les barcelonines

IMMA BOSCH. Girona
Els turistes que vénen a Catalunya a través de l'aeroport de Girona fan una despesa de 717 euros durant la seva estada a l'estiu i de 482 euros a l'hivern «equiparable a altres tipus de turista», segons un estudi elaborat per la Universitat de Girona (UdG). L'estudi, encarregat per la Diputació, també revela que en els darrers dos anys s'ha doblat el percentatge d'usuaris que a l'estiu utilitzen l'aeroport de Girona per anar a Barcelona –el 2007 era un 55,5% i el 2005, un 26,8%– en detriment dels que l'utilitzen per anar a les comarques gironines –un 27,5% el 2007 i un 43,5% el 2005– i la Costa Daurada. A la tardor hivern la diferència del nombre d'usuaris que tenien com a destinació Barcelona augmenta perquè hi van anar un 81% dels turistes i a Girona, un 14,5%


Aquest no és el primer estudi que ha fet el Patronat de Turisme. Entre el 2003 i el 2005 en va fer cinc i en tots ja es deia que els usuaris de l'aeroport en temporada baixa preferien Barcelona però que, en canvi, en temporada alta utilitzaven les instal·lacions de Vilobí d'Onyar per quedar-se a les comarques gironines. Ara, en l'estudi que va presentar ahir la doctora Esther Martínez, de la UdG, i que ha fet basant-se en 1.884 enquestes a turistes en dues èpoques de l'any, el juliol i la tardor hivern del 2006/07, demostren que cada vegada són més els turistes que vénen a l'aeroport gironí per anar a Barcelona i en totes les èpoques de l'any. Del total d'enquestats al juliol, un 55,5% tenien com a zona d'allotjament i destinació Barcelona; un 22,1%, la Costa Brava; un 2,1%, la ciutat de Girona, i un 2,3%, l'interior. En temporada baixa, la dinàmica de volar a Girona i anar a Barcelona augmenta i són un 81,2% dels turistes que ho fan: un 9,7% van a la costa; un 3,6%, a la capital, i un 0,8%, a l'interior.

D'altra banda, els diners que deixen els turistes que arriben a l'aeroport de Girona al seu lloc de destinació és superior a l'estiu (717 euros) que a la tardor perquè l'estada és més curta –dels 9,38 dies de l'estiu als 5,23 a la tardor– i cada dia el turista es deixa 92 euros, contra els 76 que es gasta a l'estiu. Al juliol la partida més important és per a l'allotjament (35%), seguit dels bars i restaurants (15%) i el bitllet d'avió (16%). En temporada baixa, l'allotjament és més econòmic (23%) i augmenta la despesa en compres d'aliments, begudes, roba o records (26%).


El motiu del viatge és el plaer, l'oci i les vacances en els dos períodes analitzats, i la visita de familiars i amics, i els motius laborals, són els segons motius més declarats. Destaca que en un mes de tardor i hivern són proporcionalment més estesos els motius laborals i la realització de compres. L'estudi també constata que la majoria dels turistes que utilitzen l'aeroport gironí viatgen acompanyats, si bé la proporció dels qui viatgen sols és superior en un mes de tardor hivern. Els grups més nombrosos són els de dues i tres persones.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Italians i britànics

>L'hotel, el preferit

>Els hotels de la Costa Brava centre esperen una ocupació del 95 per cent en aquest pont de l'1 de maig

>Previsions altes

>Més de la meitat dels viatgers que arriben amb Ryanair se'n van a Barcelona

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.