| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 17 d'agost de 2019


dimecres, 30 d'abril de 2008
>

Els hotels de la Costa Brava centre esperen una ocupació del 95 per cent en aquest pont de l'1 de maig

Quasi tots els establiments són oberts i s'esperen francesos, anglesos i suecs

IMMA BOSCH. Girona
La previsió d'ocupació per aquest pont de l'1 de maig és ara força variada a la demarcació. Segons dades facilitades per la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, a la Costa Brava centre, on els hotels estan majoritàriament oberts, s'espera arribar a un 95% d'ocupació, i a la Selva litoral les previsions oscil·len entre el 80% de Blanes i el 90% de Lloret, que preveu principalment turistes francesos que hi van a fer submarinisme. A l'interior les previsions són d'entre el 80 i el 90%.


+ Turistes a Lloret de Mar aquest mes de març. Foto: MANEL LLADÓ.

Per aquest pont les previsions dels hotelers són optimistes, sobretot si fa bon temps.

A la Costa Brava centre és on ara per ara s'espera més ocupació: la previsió és del 95 per cent. En aquesta zona ja està gairebé tot obert. El turista català i espanyol és el principal usuari, però també hi ha turistes provinents de França, d'Anglaterra, Suïssa i destaquen «turistes de la zona de Bombai», segons van explicar ahir fonts de la Federació d'Hostaleria.

Pel que fa als hotels de la Selva litoral, a Lloret de Mar la previsió que es fa en aquests moments és del 90 per cent d'ocupació, tot i que «s'esperen ocupacions d'última hora amb passants». El turista francès és el principal usuari i «vénen a fer submarinisme». A Blanes, l'ocupació és un pèl més baixa –els hotelers preveuen ocupar el 80 per cent de les places– i el tipus de turisme que s'espera és el familiar català, suís i francès.

A l'Alt Empordà, sempre segons la Federació, l'ocupació és molt variada ja que les previsions són d'entre un 65 per cent i un 90 per cent, segons la zona i el tipus d'hotel i unes estades de dues nits. El tipus de turisme que s'espera és el català, espanyol, francès i belga, i també destaca la presència de turisme familiar i el que ve a fer activitats de senderisme.

A Girona ciutat, la previsió d'ocupació és del 90 per cent amb unes estades d'entre dues i tres nits segons l'hotel. El turisme previst és el estatal, francès i anglès. Principalment és turisme familiar que ve a la ciutat per oci. NOTÍCIES RELACIONADES

>Previsions altes

>El perfil del turista de Ryanair correspon a un italià que va a Barcelona i gasta 717 euros

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.