| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 19 de febrer de 2019


dimarts, 29 d'abril de 2008
>

Els grups municipals de Blanes discrepen sobre si Pinya de Rosa ha de ser públic o privat

EUiA i el PSC creuen que el pla de gestió ja salvaguardarà el paratge

ANNA PUIG. Blanes
Unanimitat, però amb matisos, dels partits de Blanes en relació amb el paratge Pinya de Rosa. Tots van donar suport ahir en el ple a una moció d'ERC en què s'exigia a la Generalitat que igualés l'oferta de 24 milions que ha fet un privat pel paratge i aprovi el pla rector d'ús i gestió que marca la llei. El PSC i EUiA deixen clar que comprar el paratge no és una prioritat perquè amb el pla rector és garanteix la protecció. CiU, en canvi, alerta del perill que el jardí que hi ha a la finca deixi de ser públic.

Tots els grups municipals estan d'acord que Pinya de Rosa no s'ha d'urbanitzar i que cal desplegar la llei i redactar un pla d'usos i gestió. No coincideixen, però, en quina ha de ser la titularitat del paratge. El grup d'EUiA, a l'oposició, tot i votar a favor de la proposta d'ERC, va deixar clar que per a ells no és una prioritat que la Generalitat compri el paratge. «Tenim una llei que ens dóna la seguretat i la tranquil·litat que el paratge està salvaguardat», va dir el portaveu del grup, Joan Salmeron. Recorden que el comprador de Pinya de Rosa no hi podrà fer res més que «viure-hi» i que la Generalitat no ha de «malgastar els diners dels ciutadans» quan no es té la seguretat que es tracti d'una operació especulativa.

El portaveu del PSC, Josep Marigó, va remarcar que la clau no és comprar el paratge perquè ja està protegit per llei, sinó fer un pla rector «sever i exigent». El PSC i EUiA van voler fer modificacions a la moció però la portaveu d'ERC, Conxita Boldú, no ho va acceptar. «La llei és per a tothom, també per a la Generalitat. Hem de ser contundents, exigir i no callar», va dir Boldú.

D'altra banda, el portaveu de CiU, Carles Gibert, va alertar del perill que el jardí tropical que hi ha a la finca deixi de ser públic. «Estem negociant amb l'actual propietari perquè no acabi sent privat. És una situació delicada i preocupant que ens demana responsabilitat», va dir. CiU es va mostrar favorable a la moció d'ERC i és partidària que Pinya de Rosa sigui públic. NOTÍCIES RELACIONADES

>El PDB, contra Marcos

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.