| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 3 d'octubre de 2023


diumenge, 27 d'abril de 2008
>

ERC dóna el vistiplau a ampliar la conducció d'aigua de l'Ebre



S. CASADO. Amposta

ERC va donar el vistiplau ahir al fet que s'ampliï la conducció d'aigua de l'Ebre fins a l'àrea de Barcelona per unir-la amb la dessalinitzadora de Cunit, però alhora va proposar que fos bidireccional. Tot això, en el marc d'un congrés nacional en què Esquerra va aprovar la resolució de l'executiva regional de l'Ebre, que ratifica el compromís de l'Ebre del 2003, reconeix que el procés és un allargament del transvasament de l'Ebre i que la infraestructura prevista és desmesurada atesa la situació conjuntural de sequera. Tot això, en un moment en què el reial decret del govern estatal ja s'ha aprovat. D'altra banda, el secretari general dels republicans, Joan Puigcercós, va assegurar que els líders territorials del partit sí que es manifestaran el 18 de maig a Amposta.

La resolució de l'executiva regional de l'Ebre es va aprovar gairebé per unanimitat –95 vots a favor, dos en blanc i cap en contra– planteja la possibilitat d'ampliar el traçat de la conducció d'aigua prevista en el decret aprovat pel govern estatal, i té l'objectiu que sigui reversible, és a dir, que hi pugui circular aigua de manera bidireccional des de la dessalinitzadora de Cunit, que es preveu que estarà operativa el 2010. La bidireccionalitat seria una realitat gràcies a la construcció d'una canonada addicional d'uns 15 quilòmetres –la diputada ampostina Marta Cid va proposar aquest nombre de manera orientativa– que uniria la infraestructura de Cunit amb la conducció general que ja està projectada entre la xarxa del minitransvasament i la conca Ter-Llobregat.

El text plantejat pels republicans ebrencs dóna el vistiplau explícit al Compromís per l'Ebre del 2003, en què els partits signants –ERC, ICV i el PSC– es declaraven contraris a «qualsevol mena de transvasament».

A més, també denuncia que la infraestructura que preveu el decret de l'Estat és un allargament del transvasament de l'Ebre a Tarragona fins a Barcelona, i que, des del punt de vista econòmic, és desmesurada. En aquest aspecte, ERC creu que tota la infraestructura –pressupostada en 180 milions d'euros– només pot ser aprofitada adequadament si es transforma la interconnexió en un sistema reversible.

Un altre aspecte que preocupa l'executiva regional de l'Ebre és que, el decret estatal planteja la possibilitat d'aplicació d'aquest tipus de mesures a altres territoris.



 NOTÍCIES RELACIONADES

>Un informe francès diu que Catalunya vol el Roine per covardia de no optar per Rialb

>Aigua al Llenguadoc-Rosselló

>Entre els rius grans i nuclearitzats

>El transvasament del Roine preveia portar 630 hm³ anuals i costava 2.530 milions

>Cap pometa té el pomer

>Castelló ha reduït el consum d'aigua més d'un 10% el primer trimestre

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.