| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 11 d'agost de 2022


diumenge, 27 d'abril de 2008
>

Federico Mayor Zaragoza entrega el premi amb el seu nom a l'IES-SEP La Garrotxa d'OlotJOSEP MEDINA. Tortosa

+ Mayor Zaragoza amb el grup guanyador del primer premi.

El president de la Fundació Cultura de Paz i exdirector general de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, va presidir ahir a Tortosa l'acte de lliurament de la segona edició del premi que duu el seu nom. A l'acte, que es va dur a terme a l'esplai Sant Domènec de Tortosa, també hi havia el director de la Universitat Rovira i Virgili al campus de les Terres de l'Ebre, Azael Fabregat; la directora dels serveis territorials d'educació a les Terres de l'Ebre, M. Àngels Rojas, i l'Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa. L'objectiu d'aquest concurs era fer visibles les aportacions positives que l'intercanvi entre persones de diferents cultures aporta al nostre país i també donar a conèixer i potenciar nous models de convivència plural.

En el concurs hi participaven grups de diferents centres escolars, entitats i associacions d'arreu de Catalunya. En total es van presentar 34 treballs, dels quals el jurat en va valorar 27. D'aquests 27, setze provenien d'un centre escolar i la resta d'entitats, associacions o de participants individuals. El jurat va valorar especialment que el treball demostrés diferents experiències d'interrelació en una societat multicultural i que aportés, al mateix temps, maneres de trobar punts de diàleg per facilitar aquesta relació.

D'entre els guanyadors hi va haver tres premis de 250 euros, tres de 500 euros i un primer premi de 1.000 euros, que es va endur l'IES-SEP La Garrotxa d'Olot amb el treball titulat 1498.

El portaveu del grup guanyador, David Iglesias, va afirmar que «hi ha cultures més enllà de les fronteres que es veuen» i que van fer aquest treball per demostrar-ho. D'altra banda, Mayor Zaragoza va concloure l'acte remarcant la importància de l'educació per a la construcció d'un país on el mèrit rau en el nostre comportament i no pas en el nostre color de pell. Segons l'exdirector de la UNESCO, «el segle XXI ha de ser el segle de l'educació i, per tant, el de l'alliberament» i, a més, «hem de tenir en compte en tot moment que tots nosaltres som el resultat d'una mescla històrica», fent un èmfasi especial en les últimes dades referents al nombre d'immigrants de diferents cultures a Tortosa. A continuació de l'acte, els assistents van poder sortir al claustre de l'esplai, on van visionar tots els treballs exposats en una taula i un projector.Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.